Besatthetens inferno (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hämndtrilogin (del 1)
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2017-08-07
Förlag
Vulkan
Dimensioner
217 x 140 x 30 mm
Vikt
456 g
SAB
Hc
ISBN
9789188713322
Besatthetens inferno (inbunden)

Besatthetens inferno

(21 röster)  |  Läs 15 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-08-07
219
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Pojken står naken i garderoben. Hela hans kropp skakar och han kräks av rädsla. Innesluten i masonit och trä väntar han på det han vet ska komma när dörren snart öppnas och ondskan tar honom. Många år senare sker ett till synes slumpmässigt mord som räddar en ung flicka från att bli våldtagen. Det är början på något större som får polisen att starta en jakt på någon som verkar ha en dödslista. De är inte ensamma i jakten, då det kriminella gänget som det första mordoffret tillhörde vill hitta mördaren först. Detta blir upptakten till en resa i helvetet där nu och då möts, när besattheten att städa i sitt eget liv blir livsuppgiften för huvudpersonen. Vid sin sida har han sin enda vän som först ingenting vet. Hemligheter avslöjas medan våldet blir ett inferno som polisen aldrig tidigare mött. Poliserna själva riskerar att bli måltavla när inget verkar kunna stoppa mördaren, som tror sig kunna skydda den viktigaste personen i sitt liv genom sitt agerande. Det blir en resa, där huvudpersonen vävs in i mer och mer våld och är på ständig flykt, medan jakten på honom pågår. Vem ska leva och vem ska dö? Berättelsen är fiction, men baserad på en hel del verkliga händelser. Vissa platser, händelser och personer finns på riktigt. Det bankrån som beskrivs har faktiskt ägt rum, men är än idag inte polisiärt uppklarat. Undanröjning av kroppar har skett på samma platser som nämns i boken. Kort sagt, en spännande hårdkokt psykologisk thriller. Andra böcker utgivna av författarna * Rena relationer, utgiven av Bonnier förlag 2008 * Bara kärlek, utgiven av Andersson pocket 2009 * Den brinnande chefen, utgiven av Ekerlids förlag 2013
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Besatthetens inferno
 2. +
 3. Anstiftarens löfte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anstiftarens löfte av Lennart Matikainen, Rickard Carlsson (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Besatthetens inferno. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sverige idag.
  Jan-Ove Freidlitz, 18 december 2019

  Bra inblick hur vi har det i vår vardag i Sverige idag.Mycket bra bok.Synd bara att politikerna har skapat detta.

 2. Besatthetens inferno.
  Fältjägare, 16 november 2018

  En mycket bra bok som jag rekommenderar att alla läser, så man förstår vad som händer här i landet just nu.

 3. Mycket spännande
  Ann, 21 januari 2018

  Jag ville verkligen inte lägga den ifrån mig....... Tomt nu när jag läst klart, men väntar med spänning på fortsättningen.

 4. Mycket läsvärd
  Eva, 14 november 2017

  Boken är spännande och informativ. De båda författarna har plockat fram sanningar och blandar med fantasi på ett realistiskt sätt. Ser fram emot fortsättningen.

 5. Spänning från början till slut
  Majsandehex (RIMBO), 23 september 2017

  Var svårt att lägga ifrån sig då man börjat läsa. En mycket bra skriven bok. Att få läsa ett av många exempel på hur illa skött vissa saker är i vårt samhälle o vad resultatet kan bli av det hela. En Stor tumme upp för denna/ Majsan

 6. Besatthetens inferno
  Anna Lena Lindqvist, 22 september 2017

  Det var lite ovanligt att få veta vem mördaren var i början så jag tappade lite intresse där men det tog sig i fortsättningen och mot slutet var det väldigt spännande.

 7. Årets Bok!
  Maggan , 16 september 2017

  Nu har jag läst ut ÅRETS BOK! Vill du läsa en mycket spännande bok som skildrar dagens verklighet i Sverige? Så är denna bok ett måste! 199 kr kostar boken. Värd varenda krona!
  Skulle passa som ljudbok med Stefan Sauk!

 8. Fängslande.
  Maria W, 9 september 2017

  En bok jag fastnade i, redan från start. Beskriver väl var landet Sverige befinner sig just nu. Även problemet, som tyvärr ibland följer med våra familjehemsplacerade barn, beskrivs på ett sätt med verklighetens två sidor.
  Känner mig riktigt skärrad när mina funderingar vandrar åt, hur många "Peter" som finns därute?

  Fängslande och svår att lägga ifrån sig. Hoppas på en fortsättning.
  Nu lämnar jag över den till mina tonårspojkar för att läsa.

 9. Den sk Rikspolis (chefen? - bör svettas !!
  Leo Cheiron (Österlen), 7 september 2017

  Woah

  Lennart Lelle Matikainen och Richard Carlsson - har verkligen förstått, dvs gett den bild av "verkligheten", som vi medborgare ser av det som sker i det banala Åsna-Nisse-Landet - styrt av en samling - ja, vad är de???

  LÄS - boken och få en bred insikt - från två män som sett, hört och nu även kan förmedla - DET som den styrande eliten (säkert via direktiv från NWO) döljer för oss... Ruggigt skadande - då merparten av den svenska befolkningen anser nog, och fortfarand... Läs hela recensionen

 10. Spänning från början till slut!
  Åsa R, 3 september 2017

  Besatthetens inferno är spännande från början till slut!
  En skildring som känns äkta om hur ett litet barn kan förvandlas då föräldrar, socialen och fosterföräldrar sviker, men också om Stockholms undre värld skriven så att det känns som om jag vore där.
  En bok man minns. Läs Nu!

 11. Väldigt bra
  Ö. H. , 31 augusti 2017

  En välskriven och mörk roman som man fastnar i direkt och som ger en eftertanke efter man läst färdigt den.

 12. Fängslande
  Stefan Giehler, 31 augusti 2017

  En mycket välskriven bok som berör från början, man vill bara läsa hela tiden. Jag rekommenderar alla att läsa denna spännande bok, ingen blir besviken!

 13. Besatthetens inferno
  Jessica, 27 augusti 2017

  En helt otroligt bra och spännande bok som är både hemsk och sorgsen.
  Riktigt bra skriven och man blir fångad av den. Svårt att lägga den ifrån sig.
  Stort plus att boken är verklighetsbaserad.
  /Jessica

 14. Kan inte sluta läsa
  Mari, 25 augusti 2017

  En vän rekommenderade denna bok till mig med orden; Du kommer att sträckläsa den, jag lovar.

  Min vän hade rätt. Vilken otroligt fängslande bok!
  Den börjar med en rivstart och man dras med in i huvudpersonens liv och familj på ett spännande sätt. Författarna har verkligen lyckats att beskriva huvudpersonerna med en naturlig och underhållande vinkel.
  De känns alla levande och verkliga. Detta kan bero på att de har beskrivit personerna i boken på ett närgånget och naket sätt.... Läs hela recensionen

 15. Otroligt spännande kriminalroman!
  Jenny, 24 augusti 2017

  Detta är en väldigt bra bok! Ett extra plus för att den delvis bygger på verkliga händelser som gör att man blir ännu mer berörd över huvudpersonens ångestfyllda framfart på hämnd. Det är hela tiden ett driv framåt i handlingen; mycket tack vare att man som läsare får följa huvudpersonen och polisens jakt på honom parallellt och ur deras respektive perspektiv. Rekommenderas starkt!

Visa alla 15 recensioner

Bloggat om Besatthetens inferno