Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Stenhammar & Ling (del 2)
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2018-04-12
Förlag
Southside Stories
Medarbetare
Rosenlind, Pernilla (form)
Dimensioner
215 x 142 x 20 mm
Vikt
426 g
SAB
Hc
ISBN
9789188725059
Judasvaggan (inbunden)

Judasvaggan

(8 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-04-12
200
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Uppföljaren till hyllade Ärren vi bär!

 

Ett dött spädbarn, ömsint inlindat i en filt, hittas i en strandad roddbåt vid Årstaviken och Ulrika Stenhammar, utredare vid Citypolisens sexualbrottsgrupp, kopplas in.

Journalisten Lovisa Ling lider av sviterna efter sexuella övergrepp. Just när hon tänker att hennes karriär är över stöter hon på ett ärende hon inte kan släppa. Ett globalt nätverk på internets skuggsida skyr inga medel för att utnyttja små barn, med stora pengar och makt inblandade.

Ett informellt samarbete mellan den rutinerade polisen och den unga journalisten inleds. Men de båda kvinnornas relation utvecklas i en riktning som ingen av dem hade räknat med. Tills Ulrika Stenhammar inser att Lovisa Ling döljer något för henne, något som kan få livsfarliga konsekvenser för dem båda.

 

"Alla borde läsa den här boken! [...] Man kan inte vara oberörd efter att ha läst den här boken, den går verkligen ner på djupet. Det är en bok som tillåter reflektion, som uppmuntrar det." Olivias deckarhylla

 

"[Caroline Engvall] fortsätter naturligtvis sitt korståg mot övergrepp på barn och ungdomar. Det har blivit ett allt vanligare ämne i kriminalromaner. Den här författaren är ändå den bästa att beskriva problemet, i själva verket är hon en av Sveriges största experter. Det märks när hon skriver. Det bär autencitetens prägel." DAST
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Judasvaggan
 2. +
 3. Dockleken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dockleken av Caroline Engvall (inbunden).

Köp båda 2 för 400 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Judasvaggan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 april 2018

  Judasvaggan är den andra boken i en planerad trilogi. Så här skrev jag om den första boken i serien, Ärren vi bär:

  "Boken Ärren vi bär, är Caroline Engvalls första skönlitterära bok. Det är den första delen i en planerad trilogi om polisen Ulrika Stenhammar och journalisten Lovisa Ling.

  Författaren har tidigare gett ut fem dokumentära böcker, varav jag har läst fyra av dom. Länkar här till mina recensioner av dom. 14 år till salu, Tatuering, Skamfläck, och Skuggbarn. Och h... Läs hela recensionen

 2. LÄS!
  Ica , 19 april 2018

  I mitt tycke kan inte en bok som inleds med ett citat från sångerskan Pinks låt "Try" någonsin bli fel, och Judasvaggan av Caroline Engvall gör ingen besviken. Det är en extremt rå story och tyvärr återkommer hela tiden tanken att det inte bara är fiktion, att även om själva historien är påhittad är innehållet händelser som sker omkring oss varje dag. Det är en öppen och väldigt brutal beskrivning utan förskönande omskrivningar om hur världen ser ut, och vad som döljer sig på Internets baksid... Läs hela recensionen

 3. SÅ spännande
  Caroline J, 16 april 2018

  Jag läser en del deckare och är ganska kräsen, men den här kunde jag verkligen inte släppa. Eftersom jag läst Engvalls Ärren vi bär ganska nyligen var jag nyfiken på fortsättningen, och den gjorde mig verkligen inte besviken.

 4. Omöjlig att släppa!
  -Anna , 14 april 2018

  Liksom "Ärren vi bär" så är den här lika beroendeframkallande. Caroline skriver på ett sätt som fängslar och skriver om ämnen som berör och är oerhört viktiga att prata om.

  Lovisa och Ulrika möter återigen samhällets mörka sida där de försöker spränga det nätverk av män som köper och torterar barn för sin egen njutnings skull. Tyvärr så finns det delar av boken som är verklighetsbaserade. Hon berör dessa ämnen genom sin deckare, vilket gör det lite lättare att greppa för utomstående. LÄS DEN!

 5. Obehaglig och otäck
  Villivonkansbooks, 13 april 2018

  🐴
  Ett dött spädbarn hittas inlindad i en filt i en strandad livbåt. Ulrika Stenhammar från Citypolisens sexualbrottsgrupp kopplas in. Journalisten Lovisa Ling håller på att återhämta sig från de hemska upplevelserna från det sexbrottsnätverk, hon nyss avslöjat. Ulrika och Lovisa inleder ett informellt samarbete och upptäcker att verkligheten är hemskare än de någonsin trott.
  🐴
  Judasvaggan är en fortsättning på Ärren vi bär, som släpptes förra året. Den gillade jag,... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Caroline Engvall