Skönhetens väg (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (502.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lo Kauppi
Utgivningsdatum
2018-10-02
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Thomas Andersson
ISBN
9789188745118

Skönhetens väg Ljudbok

(14 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2018-10-02

Styckköp

59
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I KRIG OCH KÄRLEK

Caroline är volontär på franska ambassaden i New York och har precis mött mannen i sina drömmar. På andra sidan Atlanten tar den polska sextonåringen Kasia spionuppdrag för att imponera på pojken hon älskar. Samtidigt ser den unga tyska läkaren Herta inget annat val än att börja arbeta i ett koncentrationsläger för att försörja sig.

Efter att Kasia tillfångatagits av tyskarna möter hon Herta under omständigheter som saknar motstycke i vår historia. Men Carolines välgörenhetsarbete tar henne till Europa, där hennes och Kasias vägar möts.

SKÖNHETENS VÄG bygger på en sann historia. Caroline Ferriday och Herta Oberheuser var verkliga personer. Den ena förärades två tapperhetsmedaljer för sina insatser under andra världskriget. Den andra dömdes i Nürnberg för fasansfulla brott mot mänskligheten. Romanen är en fängslande berättelse om deras drömmar, umbäranden och uthållighet - och det godas seger över ondskan.

"En fantastisk historia om en varmhjärtad, generös kvinna som aldrig borde ha glömts bort." - Cosmopolitan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skönhetens väg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbar!!
    -, 10 januari 2020

    Berättelse om kvinnor i Ravensbrucks koncentrationsläger. Spännande, obehaglig, rörande, intressant med delvis verkliga händelser.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Martha Hall Kelly