Bastuboken - heta fakta om bastu och hälsa (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-09-08
Förlag
Ekerlids Förlag
ISBN
9789188849908
Bastuboken - heta fakta om bastu och hälsa (e-bok)

Bastuboken - heta fakta om bastu och hälsa (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-09-08
173
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Visste du att en stund i bastun efter träningen kan förbättra både din snabbhet och din muskelstyrka? Eller att du kan stärka immunförsvaret, uppleva smärtlindring och få bättre kontroll över blodsockret. För att inte tala om avslappningen, det sociala umgänget och möjligheten till intressanta samtal i vår annars så stressade värld.

Människan har bastat i tusentals år - en gång i tiden kallades bastun för den fattiges apotek. I dag kan den vetenskapliga forskningen också visa på hälsofördelarna med bastande. I boken redogör läkaren och den inbitne bastubadaren Hans Hägglund på ett lättfattligt sätt för bastubadandets positiva effekter på människan. Han visar bland annat hur risken för några av våra vanligste folksjukdomar: hjärt-kärlsjukdom, högt blodtryck, lungsjukdom, stroke och demens, går att förebygga med en god bastuvana.

Hans Hägglund är läkare och professor vid Uppsala universitet, mångårig bastufantast och "bastudoktor" vid Svenska Bastuakademien. Han är en flitigt anlitad föreläsare både i Sverige och utlandet, vad gäller bastubadandets medicinska hälsoeffekter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Hägglund

  • Från pinnpojk till platschef

    Hans Hägglund

    Det här är en bok om ledarskap och lagarbete, den är skriven från ett perspektiv av fyrtio års erfarenhet i anläggningsbranschen. Ni får följa med på en resa från sjuttiotalets början fram till nutid. Det är en resa som börjar när jag som femtonår...