Museet för krossade drömmar : innanför dess dörrar väntar det förflutna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
422
Utgivningsdatum
2020-03-19
Upplaga
1
Förlag
Etta
Översättare
Camilla Jacobsson
Originaltitel
The Museum of Broken Promises
Dimensioner
217 x 145 x 36 mm
Vikt
630 g
SAB
Hce
ISBN
9789188979100
Museet för krossade drömmar : innanför dess dörrar väntar det förflutna (inbunden)

Museet för krossade drömmar : innanför dess dörrar väntar det förflutna

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-03-19
199
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vilka föremål ur ditt liv hade du lämnat in på ett museum för krossade drömmar?

Elizabeth Buchan har skrivit en riktig sträckläsningsroman om kärlek, sorg och längtan som sträcker sig från kalla krigets Prag till dagens Paris.

PRAG, 1986. Laure arbetar som au pair i en tjeckisk familj som just flyttat tillbaka från Paris. Livet bakom järnridån visar sig vara svårt att förstå sig på, med en ständig känsla av att vara iakttagen. Hon förälskar sig i Tomas som tillsammans med sina regimkritiska vänner spelar musik och marionetteater. Laure dras snabbt in i ett politiskt sammanhang som är större än vad hon kan hantera. Vid en razzia på teatern skiljs Laure och Tomas åt under dramatiska former.

PARIS, NUTID. Laure har öppnat ett museum för krossade drömmar. Hit kommer människor med föremål som symboliserar livets sorger, svek och förluster. Det kan vara en brudslöja, en bebissko eller en kakburk. Museet är både en plats att gå till för att prata med sina spöken, och ett ställe att söka upp för att ta farväl och gå vidare. Gömda i museets samlingar ligger skärvor av Laures historia och drömmar. Vad hände egentligen med hennes stora kärlek Tomas?

"Museet för krossade drömmar berättar om marionettdockor och drömmar, kärlek och svek, i en roman som kretsar kring ett ovanligt museum." - Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Romantisk och pålitlig historia i olika tidsplan om ett mycket speciellt museum i Paris, men framförallt om hur det förflutna inte går att förtränga." - Maria Näslund, Göteborgs-Posten

"... en vacker och ömsint berättelse om ung kärlek" - Femina

"Jag ÄLSKAR romaner om kalla kriget och jag lever för kärlekshistorier - Museet för krossade drömmar är en perfekt kombination av båda." - Marian Keyes

"Buchan skriver ömsint om ung kärlek ... Museet för krossade drömmar är spännande och välskriven." - The Times

Elizabeth Buchan är en bästsäljande brittisk författare som har skrivit ett tiotal romaner. Hon arbetade bland annat som skribent och redaktör på bokförlag innan hon började skriva böcker på heltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Museet för krossade drömmar : innanför dess dörrar väntar det förflutna
  2. +
  3. Museet för krossade drömmar : innanför dess dörrar väntar det förflutna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Museet för krossade drömmar : innanför dess dör... av Elizabeth Buchan (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Museet för krossade drömmar : innanför dess dörrar väntar det förflutna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Seg startsträcka
    BookBeauty, 21 november 2020

    Början är lovande men sedan blir berättelsen seg och mycket lågmäld de första 200 sidorna. Karaktärsbeskrivningarna är svaga och väcker inget större intresse hos mig. I fall meningen är att bygga upp någon slags spänning så lyckas man inte. Inte heller de ständiga hoppen mellan tidsperioderna tillför berättelsen något.
    Den andra hälften överraskar dock med lite glöd och spänning, men vid det laget hade jag nästan gett upp.
    Språket innehåller en del konstiga meningsuppbyggnader, vilke... Läs hela recensionen

  2. Vacker och sorglig historia
    Lollos bokhörna, 13 maj 2020

    En historia som växelvis utspelar sig i Prag på 1980-talet, Berlin (1990-tal) och nutid i Paris. En vacker och sorglig berättelse om kärlek och att ha krossade drömmar.

    Jag tyckte om den här boken. Jag tyckte om att få följa huvudkaraktären Laure genom tiden, följa hennes kärlek men även hennes sorg. Hur hon faller hejdlöst för Tomas som hon senare skiljs ifrån under dramatiska former. Vad hände egentligen med mannen hon älskade?
    En bra och spännande historia. Jag tyckte att boke... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Elizabeth Buchan