Natten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2019-10-09
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Originaltitel
La Nuit
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
216 x 136 x 14 mm
Vikt
270 g
ISBN
9789189007024
Natten (inbunden)

Natten

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-10-09
179
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Boken som ledde författaren till Nobels fredspris borde vara "obligatorisk läsning för mänskligheten" enligt Oprah Winfrey.

Natten är ett intensivt gripande vittnesmål från en historisk katastrof vi aldrig får glömma. Det är klassiker som redan sålt mer än 10 miljoner exemplar, men som inte funnits på svenska på flera decennier. Nu kommer den i nyöversättning med förord av Alice Bah Kuhnke och efterord av författaren.

Elie var 11 år när andra världskriget bröt ut. Bara några år senare tvingades han och hans familj från sitt hem, innan de tillfångatogs och transporterades till Auschwitz.

I Natten konfronteras läsaren med mänsklighetens vidrigaste sidor, och den katastrof som kan bli resultatet av att makten hamnar i fel händer. På smärtsamt återhållsam prosa beskriver Elie Wiesel nazisternas hänsynslösa övergrepp och den fruktansvärda vardagen i koncentrationsläger. Det är en självbiografi som bör läsas av alla generationer.

En liten bok med oerhört stor kraft. The New York Times

Läs Natten! Läs den igen Berätta för andra om det du läst. Alice Bah Kuhnke

ELIE WIESEL (19282016) överlevde förintelsen och dedikerade resten av sitt liv åt att arbeta mot våld, förtryck och rasism. Han skrev över fyrtio böcker, varav Natten är den mest kända och citerade. För sina gärningar har han förärats såväl Nobels fredspris som Wallenbergmedaljen, American Academy of Arts and Letters, Frihetsmedaljen, Franska hederslegionen, Rumänska Stjärnans orden och Brittiska imperieorden. Vikten av hans arbete mot antisemitism och för mänskliga rättigheter kan inte nog betonas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Natten
 2. +
 3. Mitt liv som råtta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt liv som råtta av Joyce Carol Oates (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Natten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 11 oktober 2019

  Denna bok gavs ut för första gången redan för sextiofyra år sedan, 1955. Och den har sålts i mer än tio miljoner exemplar. Författaren Elie Wiesel skrev över fyrtio böcker och han fick Nobels fredspris 1986. Han dog 2016.

  Jag har aldrig tidigare läst denna bok, och den har tydligen inte funnits på svenska på många år. Nu har den givits ut på nytt, med ny översättning.

  Tror det är bra att boken uppmärksammas på nytt, med tanke på det allt hårdare klimatet i samhället.
  ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elie Wiesel

Bloggat om Natten