Natten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2019-10-09
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
André Borchert
Originaltitel
La Nuit
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
216 x 136 x 14 mm
Vikt
270 g
SAB
Hce
ISBN
9789189007024

Natten

(15 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-10-09
183
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Boken som ledde författaren till Nobels fredspris borde vara "obligatorisk läsning för mänskligheten" enligt Oprah Winfrey.

Natten är ett intensivt gripande vittnesmål från en historisk katastrof vi aldrig får glömma. Det är klassiker som redan sålt mer än 10 miljoner exemplar, men som inte funnits på svenska på flera decennier. Nu kommer den i nyöversättning med förord av Alice Bah Kuhnke och efterord av författaren.

Elie var 11 år när andra världskriget bröt ut. Bara några år senare tvingades han och hans familj från sitt hem, innan de tillfångatogs och transporterades till Auschwitz.

I Natten konfronteras läsaren med mänsklighetens vidrigaste sidor, och den katastrof som kan bli resultatet av att makten hamnar i fel händer. På smärtsamt återhållsam prosa beskriver Elie Wiesel nazisternas hänsynslösa övergrepp och den fruktansvärda vardagen i koncentrationsläger. Det är en självbiografi som bör läsas av alla generationer.

En liten bok med oerhört stor kraft. The New York Times

Läs Natten! Läs den igen Berätta för andra om det du läst. Alice Bah Kuhnke

ELIE WIESEL (1928 2016) överlevde förintelsen och dedikerade resten av sitt liv åt att arbeta mot våld, förtryck och rasism. Han skrev över fyrtio böcker, varav Natten är den mest kända och citerade. För sina gärningar har han förärats såväl Nobels fredspris som Wallenbergmedaljen, American Academy of Arts and Letters, Frihetsmedaljen, Franska hederslegionen, Rumänska Stjärnans orden och Brittiska imperieorden. Vikten av hans arbete mot antisemitism och för mänskliga rättigheter kan inte nog betonas.

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Natten
 2. +
 3. Periodiska systemet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Periodiska systemet av Primo Levi (inbunden).

Köp båda 2 för 382 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Natten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En lärobok för livet

  Alla borde läsa denna bok boken borde ingå i all utbildning. Barn borde få veta om mänskliga historien som har funnits i deras familjer för att kunna förstå varför allt kan hända och ske i ens livstid.

 2. Låt oss aldrig glömma!

  Alla krig är hemska. Alla krig har offer, andra världskriget är inget undantag. I denna boken beskriver Elie hur han, som tonåring, blev ett offer. Vi får följa honom och hans familj när de tillfångatogs och transporterades till Auschwitz. Han berättar om nazisternas hänsynslösa övergrepp och om den fruktansvärda vardagen i koncentrationsläger. Om rädslan, hungern och dödslängtan.

  Detta är en otäck bok med ett vidrigt innehåll som inte lämnar någon oberörd. Men det är viktigt att vi ... Läs hela recensionen

 3. Stark och gripande läsning
  veronicas_bok_bak_liv, 23 mars 2020

  Boken Natten kom ut första gången 1956 på jiddisch och på svenska 1972, under 2019 gjordes en ny översättning och boken släpptes åter igen. Boken är en självbiografi om Elie som var 11 år när andra världskriget bröt ut och handlar om hur han och hans familj tvingas bort från sitt hem, tillfångatas och transporteras till Aushwitz. Boken är drygt bara på 130 sidor, men vilket starkt och gripande innehåll. Jag sträckläste boken - den var gripande, stark, skrämmande, otäck, känslosam.... den här ... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 11 oktober 2019

  Denna bok gavs ut för första gången redan för sextiofyra år sedan, 1955. Och den har sålts i mer än tio miljoner exemplar. Författaren Elie Wiesel skrev över fyrtio böcker och han fick Nobels fredspris 1986. Han dog 2016.

  Jag har aldrig tidigare läst denna bok, och den har tydligen inte funnits på svenska på många år. Nu har den givits ut på nytt, med ny översättning.

  Tror det är bra att boken uppmärksammas på nytt, med tanke på det allt hårdare klimatet i samhället.
  ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Elie Wiesel