Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Karma och Jonar (del 4)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
111
Utgivningsdatum
2021-05-03
Förlag
Bookmark Förlag
Illustratör/Fotograf
Henric Aryee
Dimensioner
207 x 156 x 12 mm
Vikt
344 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189087873

Nagdabergen

(13 röster)  |   Läs 5 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2021-05-03
138
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
NÄR VÄNSKAPEN PLÖTSLIGT SÄTTS PÅ PROV

Vägen till magikern Xerxes är lång och tuff genom det istäckta bergslandskapet, men Karma och Jonar vägrar ge upp. Daskusen Rory har anslutit sig till uppdraget och tillsammans håller de hoppet uppe om att kunna besegra den onda Stendraken.

Men ett bråk splittrar de två vännerna och de tvingas gå skilda vägar. Hur ska de klara sig på egen hand? Kommer de någonsin att bli vänner igen?

Nagdabergen är den fjärde boken i serien om Karma och Jonar. De tidigare delarna heter Klipptrollen, Flykten och Lyras ö.

Böckerna om Karma och Jonar finns även som animerad tv-serie på Viaplay. Serien visas i över 14 länder och riktar sig till barn i åldrarna 6-9 år. Första säsongen är baserad på Klipptrollen, den första boken i serien.

Karma och Jonar handlar om det godas kamp mot det onda, om att våga och om att vara en bra vän.

Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. I böckerna berättar hon för allra första gången om den största av alla sägner från landet Glimeria den om Karma och Jonars kamp mot Stendraken.

Sagt om serien:

Betyg 5/5. Berättelsen är lika färgsprakande, fantasifull och magisk, som spännande. Bibliotekstjänst

En spännande bok för barn 6 9 år med helt fantastiska illustrationer! Längtar redan efter nästa bok och både min son och dotter tyckte den var jättebra. Betyg 5 av 5. Bokraden

Betyg 5 av 5. Så spännande tycker den 9-åriga bonusdottern. Helst skulle vi ha läst boken i ett svep om hon hade fått välja. Bokdjungeln

Jag läser den just nu som högläsningsbok i min förskoleklass. Barnen fullkomligen älskar den och längtar tills nästa dag när det är dags för högläsningen. Vi rekommenderar den och ger den betyg 5 av 5. I huvudet på Malin

Jag som förälder är väldigt glad att äntligen ha hittat en så bra bok som fångat barnens intresse samtidigt som den lyfter viktiga ämnen om bland annat vänskap och självkänsla. Katrinealiving
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nagdabergen
 2. +
 3. Stendraken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stendraken av Zelda Falköga (kartonnage).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Nagdabergen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Håller hög klass
  Bokdjungeln , 16 oktober 2021

  Så har vi äntligen nått del 4 i serien om Karma och Jonar. Som vi här hemma har längtat! Precis som de tidigare böckerna i serien håller denna bok hög klass. Jag tänker att den skulle kunna ta sig utomlands och bli en succé. Språket passar målgruppen och bilderna är härliga. Vi började med denna serie när bonusdottern Eira var 9 år. Hon har hunnit bli 11år men tycker fortfarande att serien är bra. Hon har nu introducerat Karma och Jonar för lillasyster, 9år. Båda tycker att böckerna är riktigt bra och rekommenderar de verkligen.

 2. En rafflande äventyrsberättelse!
  Gullis lästips (Rönninge), 22 september 2021

  "Karma och Jonar ~ Nagdabergen" är den spännande fortsättningen i bokserien "Karma och Jonar".

  Bokserien "Karma och Jonar" är inte bara en rafflande äventyrsberättelse. Det är en historia som handlar om det godas kamp mot det onda, om hur viktigt det är att vara en god och lojal vän, hur svårt det kan vara att våga, och hur fantastiskt det är när det goda segrar mot alla odds.

  Nu fortsätter äventyret i boken "Nagdabergen" i en otroligt förtrollande värld, fylld med magiska s... Läs hela recensionen

 3. Bra och fin kapitelbok som lockar till läsning

  AC:
  Detta är en spännande serie och bok 4:a gör dig inte besviken. Illustrationerna är fantastiska och färgglada vilket lockar till läsning.

  Till de tre första böckerna finns det även lärarhandledning tänkt som en guide för att skapa bra uppslag och struktur för lärarledda aktiviteter i klassrummet. Den är uppdelad i två delar där första delen fokuserar på övergripande ämnen och andra delen går in djupare på språk och läsförståelse.

  Det är en rolig och spännande läsupple... Läs hela recensionen

 4. SÅ bra!
  Bokhyllaniskuggan, 19 juni 2021

  ❥ Recension

  Del 4 i serien om Karma & Jonar.

  Läsålder 6-9 år.

  Äventyret fortsätter och i den här boken blir kompisarna ordentligt osams. Det skildras på ett bra sätt, hur båda tänker kring det de gjorde och sa. Lämnar resten osagt för att inte spoila 😊

  Vi får möta fler spännande och intressanta figurer och karaktärer och styrkan i den här bokserien är hur alla hjälps åt och stöttar varandra. Olikheter är ingenting som står i vägen, man tar sn... Läs hela recensionen

 5. Ett underbart äventyr
  Sara Stawe, 9 juni 2021

  En underbar bok som är lätt för min 6-åring att följa med i och förstå. Alla lekar kretsade kring landet Glimeria efter att vi läst böckerna. Vilket vi gjort många gånger, och längtan efter nr 5 i serien är stor.
  Förutom den fanatiska berättelsen finns det oerhört vackra och fantasifulla illustrationer!! Kan varmt rekommendera denna serie!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Zelda Falköga