Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Tresamheten (del 1)
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2022-01-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
393 g
SAB
Hc
ISBN
9789189199057

Och livet bara pågår

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-01-21
169
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Marija är strax över 50 och har nästan gett upp hoppet om att finna en man att dela livet med. Men så åker hon på konferens till Svalbard, och plötsligt står han där - Iosif. Han visar Marija att det är möjligt att ha en relation som är fysisk, känslomässig och intellektuell. De kommer varandra nära och när de återvänder till Sverige fortsätter deras vägar att korsas. För Marija är det lättare än någonsin att hantera vardagens problem, som besvärliga medarbetare. Men precis när hon börjar tro på ett liv tillsammans med Iosif kommer ett oväntat avslöjande - han lever tillsammans med en multisjuk kvinna.

Om hon vill fortsätta sin relation med Iosif måste hon utmana både sina egna och samhällets normer om hur ett förhållande ska se ut. Är hon verkligen beredd att anta en sådan utmaning?

Och livet bara pågår utmanar tvåsamhetsnormen och traditionella familjekonstellationer. Det är också en varm relationsroman om mogen kärlek.

Ingela Wadbring, född 1964 i Alingsås, är professor i medieutveckling, men har haft diverse yrken inom bland annat vård och detaljhandel. Hon har tidigare publicerat många facklitterära texter. Och livet bara pågår är hennes första roman och första delen i en trilogi.

Att kärlek uppstår är givet, men författaren låter inte förhållandet enbart utvecklas till glädje och sorglöshet, utan väcker också läsarens tankar på hur en relation kan utvecklas då en av parterna är bunden till en, i detta fall, svårt strokedrabbad livskamrat. Temat och problematiken berör och stannar kvar, medan bl.a. miljöerna målas med väl bred pensel /.../den cliffhanger hon avslutar med gör att det är värt att bortse ifrån, för att i kommande bok få veta vad som händer med Marija, Iosif och deras annorlunda tvåsamhet.
BTJ-häftet nr 5, 2022. Lektör Gunilla Bergdahl
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Och livet bara pågår
 2. +
 3. Världen av i går : en europés minnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världen av i går : en europés minnen av Stefan Zweig (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Och livet bara pågår. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Relationsroman som väcker tankar om livet!

  Jag gillar att läsa relationsromaner där man får se samma händelse genom flera olika karaktärers ögon. Oftast får man olika infallsvinklar på samma händelse vilket visar hur olika människor kan uppfatta samma situation.

  Så är det verkligen i "Och livet bara pågår" där huvudkaraktärerna Marija, Iosif och SiS har olika sätt att tackla problem. Det är en intressant och ganska utmanande roman som, trots att den är fiktiv, väcker många och svåra frågor. Att bli förälskad senare i livet, n... Läs hela recensionen

 2. Mysig
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 22 september 2022

  En mysig bok om nyförälskelse senare i livet som kan bli komplicerad då ens bagage innehåller mer, vilket Marija får uppleva. Ingela Wadbring skriver nära och verklighetstroget. I dialoger använder hon sig av andra språk, bland annat på danska och norska, vilket tillför en uppfriskande känsla. Berättelsen får något levande över sig. Boken känns något ytlig och jag saknar att få träda ner på djupet och riktigt känna det karaktärerna känner fullt ut. Flera miljöer är närvarande och jag tycker a... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ingela Wadbring