Er tredje man (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Kontrahenterna (del 3)
Utgivningsdatum
2021-06-14
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789189298088
Er tredje man (e-bok)

Er tredje man E-bok

(46 röster)  |  Läs 6 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-06-14

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Tre kvinnor. Ett krig. En kod att knäcka. Kontrahenterna-serien är en hyllning till förra seklets kämpande, starka kvinnor.

Elisabeth, Signe och Iris påverkas alla av krigets nya spelplan. Det är sommaren 1941 och den svenska neutraliteten sätts i gungning när en tysk konvoj sänks utanför Ölands kust.

Genom ett annorlunda äktenskap hoppas Elisabeth vinna självständighet. Dock sätts friheten på prov efter att hon handplockas till en delikat befattning med den egna integriteten som insats. Signe utvecklar sin relation med professor Nils Svartström samtidigt som hon lägger stort fokus på sin möjlighet till utbildning. För Iris är krigets ytterligheter en realitet och spänningarna mellan hennes personliga kopplingar till både nazister och judar gör hennes tillvaro osäker.

På Karlaplan 4 pågår arbetet för fullt och klisterprinsessorna tampas med både kodknäckning och privata angelägenheter i takt med att kriget kryper allt närmare Sveriges gränser.

ER TREDJE MAN är den tredje delen i Denise Rudbergs historiska romanserie Kontrahenterna. Elisabeth, Signe och Iris är baserade på författarens egen familj och skildrar Sverige under andra världskriget.

Denise Rudberg
har skrivit flera framgångsrika romanserier som sålt i fler än 4 miljoner exemplar sedan debuten år 2000. Kontrahenterna är serien hon väntat hela sitt liv på att skriva och mottagandet från läsarna har varit överväldigande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Er tredje man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Er tredje man - vi vill veta mer!
  Morran (Medvägaskogen), 25 september 2021

  Boken flyter fram med kapitel som handlar om kvinnorna som är huvudpersoner. Intressant att följa dels Elisabet och som kontrast Signe de har helt olika bakgrund och därmed olika syn på verkligheten och förväntningar på den Iris står ut som den som har ett bagage som många flyktingar känner igen. Detta ständiga ifrågasättandet av - vad gör du här? Vem är du osv. Det som de svenskfödda damerna helt slipper möta.
  Jag tycker att denna del "smakar mer" . Del 2 upplevde jag som en slags trans... Läs hela recensionen

 2. Feminism
  Edith, 15 augusti 2021

  Starka feminiska roller. Man lära sig hur Sverige var under andra världskriget. Ibland aktion är lite för långsam, vi vill veta vad det ska hända inte vänta på nr 4

 3. Riktigt bra
  Trialer, 1 augusti 2021

  Jag gillar på det sätt Denise skriver och ser fram emot varje lässtund. Den är minst lika bra som de övriga i serien.

 4. Fin serie, hoppas hon skriver fler
  -, 21 juli 2021

  Det är gripande på grund av välbyggda karaktärer. Men lever med dem och blir ledsen när boken tar slut för att man vill veta vad som hände sen.

 5. En av årets höjdpunkter
  Jan Holger Karlsson, 28 juni 2021

  Det upprepar sig, boken går inte att släppa, berättandet inte bara flyter på, det är spännande, tidseran perfekt fångad, språket ja allt är så bra. Jag hör till de som börjat lyssna på böcker men aldrig Denise Rudbergs böcker det finns inget som kan ta mig bort från den läsglädje hon skänker Den andra höjdpunkten är förstås "Jidhoff"

 6. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 juni 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Er tredje man är den tredje delen i bokserien Kontrahenterna. Tycker att det är en intressant och bra bokserie både ur kvinnoperspektiv och ur historiskt perspektiv. Böckerna är välskrivna och lättlästa, och jag kan verkligen rekommendera dom. Men läs böckerna från början och i rätt ordning, för att på bästa sätt följa med i dom tre kvinnornas liv. Dom två första böckerna heter Det första chiffret och En andra allians.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg