Er tredje man (ljudbok) Er tredje man
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (262.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Kontrahenterna (del 3)
Inläsare
Marie Richardson
Utgivningsdatum
2021-06-14
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789189298095
Er tredje man (ljudbok)

Er tredje man Ljudbok

(277 röster)  |  Läs 10 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-06-14

Styckköp

39 59 Du sparar 34%

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Tre kvinnor. Ett krig. En kod att knäcka. Kontrahenterna-serien är en hyllning till förra seklets kämpande, starka kvinnor.

Elisabeth, Signe och Iris påverkas alla av krigets nya spelplan. Det är sommaren 1941 och den svenska neutraliteten sätts i gungning när en tysk konvoj sänks utanför Ölands kust.

Genom ett annorlunda äktenskap hoppas Elisabeth vinna självständighet. Dock sätts friheten på prov efter att hon handplockas till en delikat befattning med den egna integriteten som insats. Signe utvecklar sin relation med professor Nils Svartström samtidigt som hon lägger stort fokus på sin möjlighet till utbildning. För Iris är krigets ytterligheter en realitet och spänningarna mellan hennes personliga kopplingar till både nazister och judar gör hennes tillvaro osäker.

På Karlaplan 4 pågår arbetet för fullt och klisterprinsessorna tampas med både kodknäckning och privata angelägenheter i takt med att kriget kryper allt närmare Sveriges gränser.

ER TREDJE MAN är den tredje delen i Denise Rudbergs historiska romanserie Kontrahenterna. Elisabeth, Signe och Iris är baserade på författarens egen familj och skildrar Sverige under andra världskriget.

Denise Rudberg
har skrivit flera framgångsrika romanserier som sålt i fler än 4 miljoner exemplar sedan debuten år 2000. Kontrahenterna är serien hon väntat hela sitt liv på att skriva och mottagandet från läsarna har varit överväldigande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Er tredje man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En tredje man
  -, 8 september 2023

  Intressant med kvinnoporträtt i krigstid

 2. Händelselös - men läs/lyssna ändå
  -, 8 oktober 2022

  Av de fyra böckerna i serien är denna minst spännande och har färre stockholmsskildringar. Det är mer champagne och tennis. Men den är som övriga böcker lättillgänglig och trevlig. Läs den för att sen ta del av den fjärde boken, då det blir mer dramatiskt.

 3. Mycket intressant
  -, 19 mars 2022

  Tack, mycket bra.

 4. Underbara miljöer
  -, 9 januari 2022

  Fantastiska skilldringar om människors liv. Jag vill bara ha en fortsättning, när boken tar slut.

 5. Denise rubbergs trilogi.
  - (Ystad), 12 augusti 2021

  Mycket lättlyssnat med mycket sympatiska rollfigurer.

 6. Man blir aldrig besviken..
  - (Karlskrona), 15 juli 2021

  När man får en av Denise böcker till sig, man slukar dem och redan halvvägs in längtar man efter nästa. Denna gjorde mig inte heller besviken mer än när jag insåg att det var tredje och sista delen. Vill ha fler!

 7. Om Er tredje man
  MTh, 30 juni 2021

  Inte så spännande, men upplysande om tiden i Sverige under andra världskriget. Mycket intressanta kvinnoöden.

 8. Mysdäckare
  -, 25 juni 2021

  Boken är spännande och underhållande med intressanta huvudroller. Rekommenderas, men läs de tre böckerna i rätt ordning

 9. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 juni 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Er tredje man är den tredje delen i bokserien Kontrahenterna. Tycker att det är en intressant och bra bokserie både ur kvinnoperspektiv och ur historiskt perspektiv. Böckerna är välskrivna och lättlästa, och jag kan verkligen rekommendera dom. Men läs böckerna från början och i rätt ordning, för att på bästa sätt följa med i dom tre kvinnornas liv. Dom två första böckerna heter Det första chiffret och En andra allians.

 10. Långdragen
  -, 22 juni 2021

  Bra möjlighet till fantastisk serie, efter tre böcker tycker jag dock att den står och stampar. Det börjar bli segt, lär krävas 12 delar till om det ska hända lite, vilket kunde trycks ihop. Spännande persongalleri men de får inte någon fart i storyn.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg