Kokain (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Vanessa Frank (del 4)
Utgivningsdatum
2021-09-20
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789189298545

Kokain E-bok

(33 röster)  |   Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-09-20

Styckköp

59
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Som en svensk The Wire i bokform. Nu kommer den efterlängtade uppföljaren av Pascal Engman.

En våldsam avrättning på öppen gata försätter de boende i Järva i skräck. Vad blir nästa drag i kriget mellan de rivaliserande förortsgängen Vargarna och YBT? I skuggan av våldet tvingas butiksinnehaverskan Fatou Diop gång på gång att vända bort blicken av rädsla. Men någonstans går gränsen för hur mycket en människa kan svälja utan att göra motstånd.

Polisinspektör Vanessa Frank kopplas in i mordutredningen och finner sig mitt i en brinnande gänguppgörelse där allt verkar handla om kokainet. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonåriga Celine visar sig hennes nya sårbarhet bli den största utmaningen för utredningen.

Kokain är den fjärde, frist ende delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna hisnande, mörka thriller skildras de mänskliga kostnaderna av droghandeln men också det okuvliga hoppet om att kunna ge en bättre värld till sina barn.

Pascal Engman var tidigare journalist och krönikör på bland annat Expressen. Sedan debuten med Patrioterna (2017) har han hyllats av en samstämmig kritikerkör för sin sylvassa iakttagelseförmåga och höga relevans i vår allt brutalare samtid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kokain. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare
  Malin Björkman, 23 december 2023

  Jättebra bok. Det är en fördel att läsa böckerna i ordning för att få ett bättre sammanhang.
  Den här boken är spännande o välskriven och skrämmande. Jag vet inte hur verkligheten ser ut i de kriminella miljöerna, för poliserna, för anhöriga och de som råkar vara på fel plats vid fel tidpunkt men det kan mycket väl vara som i boken och det är skrämmande

 2. Spännande
  @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 26 september 2022

  En riktig bladvändare med mycket spänning och en trovärdig story.
  Boken var väldigt välskriven och med bra beskrivning av karaktärerna.

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 27 september 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Boken Kokain är författaren Pascal Engmans femte bok, och det är den fjärde boken i serien om polisinspektör Vanessa Frank. Jag har läst alla tidigare böcker, och tyckt väldigt mycket om dom allihopa. Och den här nya boken gjorde mig absolut inte besviken, för den var precis lika bra som dom andra. Boken är mycket välskriven, oerhört spännande, riktigt hemsk, och den känns väldigt realistisk. Rekommenderas varmt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Pascal Engman