X (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Vanessa Frank (del 5)
Utgivningsdatum
2022-09-19
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789189393899
X (e-bok)

X E-bok

(37 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-09-19

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sport- och spelindustrin exploderar, men bortom onlinebettingen finns en underjordisk marknad där de stora transaktionerna sker genom matchfixning, våld och korruption.

En mördad fotbollsfru i en lyxvilla på Lidingö. En pojke i förorten med en framtid som idrottsstjärna. En utstött mellanstadielärare som drömmer om att bli sedd för den hon är. I den senaste delen i serien om Vanessa Frank vävs deras historier samman till ett fartfyllt drama och en omöjlig ekvation. Nu måste polisinspektör Vanessa Frank hitta den okända variabeln X innan det är för sent.

X är en rafflande resa in i de kriminella nätverkens värld. Sportindustrin är en av vår tids mest transaktionstäta marknader och ett fotbollsproffs kan idag tjäna miljarder. Baserad på gedigen research har Engman skapat en fiktiv thriller om det skoningslösa spelet bakom spelen . Med sina mångbottnade karaktärer är X en djuplodande spänningsroman om människans starkaste drivkrafter.

Pascal Engman var tidigare journalist och krönikör på bland annat Expressen. Sedan debuten med Patrioterna (2017) har han hyllats av en samstämmig kritikerkår för sin sylvassa iakttagelseförmåga och höga relevans i vår allt brutalare samtid. I Vanessa Frank-böckerna avhandlar han extrema samhällsfenomen som högernationalister, incels och islamister. Frågor om klass och identitet är beståndsdelar som löper som en röd tråd genom Pascal Engmans författarskap. Han är idag en av de mest lästa författarna i sin generation.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av X. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt i Pascals anda

  Pascal Engman fortsätter att leverera. Som vanligt en riktig bladvändare som var svår att släppa. Kan varmt rekommenderas. Väntar med spänning på nästa bok.

 2. Vanessa
  -, 7 oktober 2022

  Kanske inte den absolut bästa Vanessa Frank boken men fantastisk ändå. Älskar Nicolas. Top of the top serie.

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 september 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Boken X är den femte boken i serien om polisinspektör Vanessa Frank. Jag har läst alla dom tidigare böckerna, och tyckt väldigt mycket om dom allihopa. Och den här boken blev inget undantag, utan den var precis lika bra som föregående böcker. Pascal Engman är helt klart en av dom absolut bästa thrillerförfattarna just nu. Mycket intressant ämne i boken, om "spelet bakom spelen", matchfixning, fusk, korruption, hot, och våld. Jag kan absolut rekommendera boken, som ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Pascal Engman