De första tolv (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (187.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Marianne Jidhoff (del 12)
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2022-11-22
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789189585102

De första tolv Ljudbok

(225 röster)  |  Läs 10 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-11-22

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
NÄR GÅR AMBITION OCH DRIV ÖVER GRÄNSEN?

Sextonåriga Joel Hammarström är elev på en prestigefylld högstadieskola på Östermalm, men han är skoltrött och vantrivs. Hemma beter sig föräldrarna distanserat och det är tydligt att Joels prestationer i livet är en besvikelse för hans pappa.

Bara några gator bort bor Ia Bergdahl, den mest lovande studenten på Handelshögskolan. Framför sig har hon en imponerande karriär, och hon är noggrann och metodisk i sin väg upp till toppen.

Mallen för framgång är snäv och snart framträder en mörk historia om konsekvenserna av överklassens pressande elitism. När två grova brott begås på Östermalm inom loppet av ett dygn chockeras omgivningen. Känsliga omständigheter gör att de båda fallen hamnar hos förundersökningsledaren Marianne Jidhoff, som tillsammans med kollegorna på särskilda utredningsenheten försöker hitta förövarna i en kamp mot klockan.

Denise Rudberg är idag en av Sveriges mest lästa författare. De första tolv är den tolfte, fristående delen i Elegant crime-serien om Marianne Jidhoff.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av De första tolv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tam och kort
  -, 4 mars 2023

  Har lyssnat på alla ljudböcker om Jidhoff och gillat dem men inser att jag fortsätter lyssna på den här endast för att alla personer är "gamla bekanta". Intresset för storyn skapas aldrig och jag antar det är därför boken bara är hälften så lång, det finns direkt inget att skriva om.

 2. De första tolv
  -, 2 januari 2023

  Har tyckt att det här är en ganska mysig serie som är lagom underhållande. Gillar oftast böcker med Stockholmsskildringar och inslag av matprat. Men de här huvudkaraktärernas sanslöst priviligierade tillvaro och bristen på någon som helst form av djup och analys gör mig sjukt provocerad. Glad att det här är sista boken.

 3. Rudberg
  - (Bunkeflostrand), 30 december 2022

  Som vanligt trevlig lyssning/läsning! Spännande.

 4. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 28 december 2022

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - De första tolv är den tolfte boken i Elegant Crime-serien om Marianne Jidhoff och dom andra i den speciella utredningsgruppen Syjuntan på Östermalm. Jag har läst alla böckerna i serien, och jag har tyckt om dom allihopa. Böckerna är mycket lättlästa, snabblästa, och lättsmältna. Dom är även enkla, underhållande, och läsvärda.

 5. Besviken
  -, 27 december 2022

  Nej, medioker. Har älskat i princip alla tidigare böcker i Jidhoff-serien, men denna var så lam, trist historia och tråkig uppläsare, saknade verkligen Anna Maria Käll, hon är suverän uppläsare på denna serie. Nej det känns inte som det kommer komma en bra uppföljare på det här. Dessutom väldigt kort bok denna gång.

 6. STOR BESVIKELSE !!!
  -, 16 december 2022

  Jag såg mycket fram emot denna eftersom jag tycker om de tidigare i samma serie, men denna bok var dessvärre en stor besvikelse och en flopp i mina öron!! Ett slarvigt hopkok. Enda behållningen var, som alltid, Gunilla Leinings röst.

 7. Recension
  -, 16 december 2022

  Spännande intrig och toppenbra inläsare. Rekommenderar denna författares böcker.

 8. Spännande
  -, 14 december 2022

  Svårt att slita sig i från.

 9. Aktuell
  -, 7 december 2022

  Mycket bra. Aktuella ämnen och brott. Persongalleriet fantastiskt.

 10. Tråkig
  - (Karlstad), 7 december 2022

  Långtråkig till max och inläsaren är såå tröttsam att lyssna till. Första och sista ljudboken av Denise Rudberg. Och inläsaren Gunilla Leining: Undvik!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg