Om du var min (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (301.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Svartåsviten (del 1)
Inläsare
Julia Dufvenius
Utgivningsdatum
2023-09-21
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789189750708

Om du var min Ljudbok

(47 röster)  |   Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-09-21

Styckköp

89
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
ROMANTIK, SPÄNNING OCH 1700-TAL

När författaren Christina Erikson flyttade in på Svartå herrgård uppdagades inte bara ett långt led av kvinnligt styre utan också att många hetat exakt samma sak som hon själv: Christina.

Svartå, 1782. Sextonåriga Christina har storslagna ambitioner för herrgården som hennes far håller på att bygga utanför Örebro. Trots att hon skickas till Stockholm för att introduceras vid hovet och hitta en lämplig make, är det för hästarna och murarsonen Gustaf som hennes hjärta brinner.

I Stockholm dras Christina in i intrigerna runt kungen och hans syster, samtidigt uppdagas en fejd mellan Svartås förvaltare och Gustafs far som får förödande konsekvenser. Den enda Christina verkar kunna lita på är sin piga.

OM DU VAR MIN är första delen i historien om kvinnorna som styrt på Svartå herrgård. Sviten som sträcker sig över 250 år berättar om kvinnornas oförtrutna kamp för kärleken och rätten att styra över sina egna liv, från slutet av 1700-talet ända till modern tid. Det är en historia om himlastormande kärlek, kvinnlig list och maktspel i samhällets översta skikt.

CHRISTINA ERIKSON debuterade 2014 och har sedan dess gett ut tio deckare och haft stora framgångar med sin Forseteserie. Men när Christina flyttade in på Svartå herrgård hade hon inget annat val än att sadla om till historisk romance, och själva byggnaden spelar en nästan lika stor roll som verklighetens Christinor som fått slåss för makten över den.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Om du var min. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En stor besvikelse, riktigt usel bok
  Lekeberg, 25 juni 2024

  Författaren vet inget om Svartå, och byggden där omkring. Kommer inte att lyssna något mer.

 2. Mysig bok! Lättlyssnad!
  -, 25 mars 2024

  Hoppas nästa del kommer snart! Man vill följa Kristinas öde!

 3. Småmysig
  Snusan, 31 december 2023

  Lätt underhållande med historiska inslag om levnadsförhållanden förr i tiden.

 4. Jobbig uppläsare
  Marit Hellberg, 16 oktober 2023

  Jobbig uppläsare, läser viskande Irriterande i längden. Synd på en bra historia.

 5. Lovande serie
  veronicas_bok_bak_liv, 12 oktober 2023

  Året är 1782, sextonåriga Christina har storslagna ambitioner för herrgården som hennes far håller på att bygga utanför Örebro. Trots att hon skickas till Stockholm för att introduceras vid hovet och hitta en lämplig make är det hästarna och murarsonen Gustaf som hennes hjärta brinner för.

  Detta är del 1 i serien Svartåsviten. Jag är ju svag för denna typ av böcker - historisk romance. Jag tyckte mycket om denna bok - en lovande start och ser fram emot att fortsätta läsa om Svartå.... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Christina Erikson