Tjärven (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (157.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
John Ajvide Lindqvist
Utgivningsdatum
2011-05-11
Förlag
Rigmondo
ISBN
9789197819213

Tjärven Ljudbok

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2011-05-11
99
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    79
Visa alla 1 format & utgåvor
Det skulle bli en så trevlig midsommarafton.
Fyra män och tre kvinnor som gick i samma gymnasieklass anordnar en återträff tjugofem år efter studenten. En snabb båt bär dem till den avlägsna fyrön Tjärven där de ska grilla och dricka öl, prata minnen. Men deras båt tas ifrån dem tillsammans med alla deras mobiltelefoner. Strandsatta på den lilla ön vid gränsen till Ålands hav försöker de göra det bästa av situationen. Alkoholen har de kvar, och blandbandet med Modern Talking.
Men det är den speciella dag på året då solen står som högst på himlen. Den dag då de som för evigt fryser kan söka sig till ljuset och värmen. De drunknade stiger upp ur havet. Och de är hungriga.

Tjärven är John Ajvide Lindqvists bidrag till genren Överlevnadsskräck. En skoningslös och blodig historia om en grupp människor som kämpar för att klara livhanken mot hopplösa odds.
De drunknade är många. De blir flera.
Vem eller vilka av de forna klasskamraterna kommer att överleva, och vad är de beredda att göra för att lyckas?
Går det att komma in i fyren? Kan man ta sig ifrån ön? Finns det några vapen? Eller kommer midsommardagens löpsedlar att lyda:
"Zombiemassaker i skärgårdsparadis"
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tjärven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Zombier i skärgården
    JEÅ, 16 oktober 2011

    Berättelsen är egentigen mer än bara en historia om levandegjorda zombier som en dag om året tar sig upp på land. Berättelsen är även en liten redogörelse som handlar om en grupp människor som på ett djupare plan tvingas ta itu med sin identitet och blottställa sina inre önskningar när verkligheten till slut brister. Man kan fråga sig: Vem är du som läsare i berättelsen?

    Boken är välskriven och suggestiv på alldeles utmärkt sätt, särskilt gäller detta i beskrivningen av det övernaturliga.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist