Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Anton Modin (del 4)
Antal sidor
421
Utgivningsdatum
2013-10-11
Upplaga
1
Förlag
Pub Lic
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
601 g
SAB
Hc
ISBN
9789198131505
Bilderbergmötet (häftad)

Bilderbergmötet

(67 röster)  |  Läs 9 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-10-11
259
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Internationell thriller som utspelar sig i det lilla fiskesamhället där konsekvenserna av händelserna under några få dygn påverkar hela världen.

Det är försommar i Stockholms skärgård. En svag bris drar in från havet. Det värmer efter en lång och kall vinter. Den f d operatören inom militära SSI, Anton Modin, har lagt av och dragit sig tillbaks för alltid - tror han - för att fiska eller bara ta det lugnt. Men något märkligt händer på hotellet i det lilla kustsamhället. Det fejas och fixas men ingen information slipper ut. Säpo syns på orten och även utländska säkerhetstjänster. Men det är först när Modin känner igen två israeliska säkerhetsagenter som han reagerar. Någonting mycket känsligt kommer äga rum på hotellet den här sommaren.

Den hemlighetsfulla Bilderberggruppen håller ett toppmöte varje år. Det har fyra gånger tidigare hållits i Sverige. Förutom det spännande dramat får vi veta hur ett toppmöte med världens mäktigaste planeras och utförs i form av säkerhets-arrangemang, logistik och deltagare. Vad är det som planeras inom Bilderberggruppen som vi vanliga inte får ta del av? Bilderberggruppen som av många anses styra världen informellt. Är det en världsregering som skapas?

Bilderbergmötet är en fristående fortsättning på de tre tidigare böckerna om den före detta underrättelseoperatören Anton Modin.

Om tidigare böcker i serien:

"Rasande skickligt skrivet!" (Fyra getingar i Expressen/GT)

"Jallai - en svensk Forsyth - men bättre." (F.E.T. Helsingfors)

"Inte bara trovärdigt - det är sannolikt." (Olof Frånstedt, f d OP-chef Säpo)

"Som Guillou - fast bättre!" (Steffo Törnquist, TV4 Nyhetsmorgon)

"Spännande och trovärdigt." (Sydsvenska
Dagbladet)

"Ovanligt spännande spionthriller." (Vivian Gustin, Kulturmagazinet Kulturbloggen)

"Anders Jallais böcker om Anton Modin bygger på hans egna erfarenheter från yrkeslivet men också på den omfattande research kring svenskt underrättelseväsende som han bedrivit i flera år. Självklart är böckerna fiction, men samtidigt vilar de så mycket på Jallai:s kunskaper att de mer kan betraktas som tillåtna och nödvändiga spekulationer om sådant den vanliga medborgaren inte känner till men borde få insyn i." (Gunnar Wall, journalist och författare)

"Tillsammans med liknande serier av Jan Guillou och G. W. Persson utgör det här gräddan av svenska thrillers på senare tid. Anders Jallai vet och kan mycket, det har han genom dessa tre böcker klart och tydligt meddelat sina läsare. Hans enorma erfarenhet som stridspilot, attackdykare mm plus det faktum att han medverkat vid hittandet av den försvunna DC-3:an gör hans thrillers mer än trovärdiga. Jag kan knappt bärga mig innan jag får hans nästa thriller mellan mina händer. Tack, Anders Jallai för läsupplevelser av högsta karat!" (Iwan Morelius, Svenska Deckarakademin)

"Det är action. Det är hårdkokt, jag finner influenser från amerikanska författare i genren. Kvinnor förekommer, men bara i begränsad omfattning, och kanske lite väl ofta som sexualobjekt. Alkoholen flödar, det dricks även om man ska köra bil - bara det inte finns en polis i närheten. Sensmoralen är kanske tveksam, men vad gör det när spänningen är på 100 procent. Det här en bok om män, för män - om ni förstår vad jag menar. Anders Jallai är en av Sveriges allra bästa på att skapa den här typen av dramatik." (Nisse Scherman, DAST Magazine)

"Anders Jallai kan i dagsläget som författare närmast jämföras med John le Carré och Fredric Forsyth. / --- / Han är en god stilist och kan verkligen trollbinda läsaren." (Mats Garme, Ölandsbladet)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bilderbergmötet
 2. +
 3. I rikets tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt I rikets tjänst av Anders Jallai (häftad).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Bilderbergmötet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Jessica P, 25 januari 2017

  Spännande story med ett intressant ämne. Tyvärr slarvigt skriven, inte lika noggrann som de tre tidigare i serien. Men klart läsvärd och svår att lägga ifrån sig.

 2. Nja
  Fredrik, 23 maj 2016

  Gillar verkligen Jallais övriga böcker men den här funkade inte. Det tog för lång tid innan det verkligen blev spännande och när det väl "kom loss" var det alltför förutsägbart.
  Som underhållning var den helt OK, inte så att jag lade den ifrån mig, men den kom inte upp i samma nivå som Anders jallai skämt bort oss med tidigare.

 3. Lite lång leveranstid, men annars funkade det bra
  Bosse Karlberg, 15 april 2014

  Jag har varit helt fascinerad av att läsa Anders Jallais böcker om sitt alter ego (tror jag).
  Jag hoppas att han skriver fler böcker om Anton Modin.

 4. Bästa hittills av Sveriges thriller-mästare. Mindre...
  Johanna, 31 december 2013

  Bästa hittills av Sveriges thriller-mästare. Mindre faktaspäckad än tidigare och tycker den är bättre skriven. Anton Modin och hans kompanjoner lever i en värld som man gärna stannar kvar i.

 5. Inte alls samma skärpa som tidigare böcker. Storyn mer...
  Lotta Ann Charlotte Tydén, 2 december 2013

  Inte alls samma skärpa som tidigare böcker. Storyn mer orimlig har åtminstone trott att det mesta varit sant i tidigare berättelser.

 6. Jallai trampar på.. - Historien är helt osannolik och...
  Cosmo (Kungsbacka), 25 november 2013

  Jallai trampar på.. - Historien är helt osannolik och rent ut medioker. Det blir aldrig spännande man vet ju redan hur det kommer att gå. Folk dör i parti och minut och Grisslehamn blir återigen ett slagfält.

 7. Bra upplägg och snyggt berättad. Precis som dom övriga...
  Tom, 15 november 2013

  Bra upplägg och snyggt berättad. Precis som dom övriga böckerna av samma författare. Lite för få sidor kanske. Jag längtar redan till nästa!

 8. Mycket spännande om man läst dom tre innan. Tyvärr...
  Dan Patrik Milton, 13 november 2013

  Mycket spännande om man läst dom tre innan.
  Tyvärr för kort lästa slut den på två dagar :)
  Rekommenderas! Men läs dom tre första innan.

 9. Jallais bok serie får en till eftertanke. Jag tror att...
  Stig Hillström, 13 november 2013

  Jallais bok serie får en till eftertanke. Jag tror att finns mycket sanningar i det han skriver. Väntar redan på nästa bok.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Anders Jallai