Socialismen inför verkligheten (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2018-12-06
Förlag
Tjänstemännens socialdemokratiska förening
ISBN
9789198416527
Socialismen inför verkligheten (e-bok)

Socialismen inför verkligheten E-bok

Studier över socialdemokratisk åskådning och nutidspolitik

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-12-06
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Nils Karleby (1892-1926) har beskrivits av tidigare statsministern Tage Erlander som den svenska socialdemokratins främsta teoretiker, vid sidan av Ernst Wigforss. Karlebys viktigaste verk, Socialismen inför verkligheten, kom ut 1926 ? strax efter att han avled i tuberkulos vid 34 års ålder. Boken har varit svår att få tag på och ges därför nu ut på nytt i varsamt språkbearbetad utgåva. Förutom originaltexten av Karleby innehåller boken också en recension signerad Ernst Wigforss och en dödsruna författad av Rickard Sandler ? båda från tidskriften Tiden 1926 ? samt nyskrivet material av Örjan Nyström i form av ett biografiskt förord och ett efterord som sätter in boken i sitt idépolitiska sammanhang. Förhoppningen är att denna nyutgåva av Karleby ska ge upphov till ett förnyat intresse inom dagens socialdemokrati. En förnyelse av socialdemokratin i dag måste bottna i en fördjupad förståelse för dess särart som politisk rörelse under 1900-talet. Karleby var en av de viktigaste tänkarna bakom denna särart.

Tjänstemännens socialdemokratiska förening har inlett utgivningen av S-akademikers skriftserie för att publicera klassisk och nyskriven socialdemokratisk idélitteratur. Föreningen samlar tjänstemän och akademiker som vill bidra till socialdemokratins policyutveckling. Vi anordnar möten, studiecirklar, föreläsningar med mera och ger nu också ut denna skriftserie. Geografiskt har vi vår bas i Göteborg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Socialismen inför verkligheten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. socialdemokratins grund
    Per Bengtsson, 2 november 2021

    För den politiskt intresserade, och framförallt som brinner för socialdemokrati, är den här boken fantastisk. Karlebys analyser må vara nerskrivna på 1920-talet men har lika hög bäring på 2020-talet.

Visa alla 1 recensioner