Klockan och spegeln (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2018-04-09
Förlag
Undrentide
Illustratör/Fotograf
David Jansén
Dimensioner
216 x 145 x 17 mm
Vikt
402 g
ISBN
9789198458206
Klockan och spegeln (kartonnage)

Klockan och spegeln

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage Svenska, 2018-04-09
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Borta!

Klockan är borta!

Utan den är Marcus fast i en främmande värld. Hur ska han nu komma hem?

Marcus föräldrar har inte vilket jobb som helst. De reser mellan dimensioner och samlar information om olika kulturer och civilisationer. Men de vet inte att Marcus ibland lånar fickuret som visar var och när portalerna öppnas och ger sig av själv.

Allt går bra tills han besöker den mytomspunna bergsstaden Gytet Malor, ett nästan ointagligt fäste i en värld med bara en spegel. En spegel han bara måste få blicka in i. Så händer det som inte får hända: Han blir bestulen på klockan.

Nu är han strandsatt på en plats där han inte vet hur något fungerar. Utan sina föräldrar och utan vänner, börjar han sitt sökande efter klockan. När får han reda på att en fientlig armé tågar mot staden förstår han att han har betydligt större problem än hur han ska komma hem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klockan och spegeln
 2. +
 3. Minnen av en sång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minnen av en sång av Patrik Centerwall (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Klockan och spegeln. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och annorlunda ungdomsfantasy
  Cinna (Göteborg), 3 augusti 2018

  Det är både roligt och spännande att följa Marcus äventyr. Nyfikenheten har fått honom att i smyg låna föräldrarnas speciella klocka för en resa till en annan plats i multiversum. En bra ungdomsbok som absolut tål att läsas även av vuxna. Jag hoppas på en uppföljare!

 2. Mycket imponerande debut!
  larsan, 10 juli 2018

  Jag finner mig själv inte kunna släppa boken när den väl fått mig fast, någonstans i mitten av kapitel två. Lyckligtvis är jag själv, i ett sovande hus och kan läsa ostört. Jag rycks med på ett sätt som jag inte räknade med. Jag fullkomligt älskar den. Jag kände det som om att jag var "där", mitt i händelsernas centrum. Något jag inte känt, sedan jag läste Inheritance-serien. Jag besöker mer än gärna fler världar, i Patriks multiversum.

 3. Tänkvärt äventyr i rafflande fantasymiljö
  Sandra Petojevic, 27 april 2018

  Klockan och Spegeln av Patrik Centerwall (Undrentide förlag 2018) är en spännande äventyrsberättelse som utspelar sig i en postapokalyptisk fantasyvärld där man bara kan bo på kullar och berg, eftersom marken är förgiftad av gångna tiders krig. Marcus lånar i smyg av sina föräldrar en magisk klocka som visar var och när portaler mellan världar öppnas och tar sig till den branta bergsstaden Gytet Malor för att ta sig till drottningens palats för få se hennes berömda spegel som på ett ma... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Patrik Centerwall