B12 brist - en vanlig orsak till många sjukdomssymtom (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (25.4 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Eva Johansson
Utgivningsdatum
2018-07-02
Förlag
Moonlight Health Publishing
ISBN
9789198473230

B12 brist - en vanlig orsak till många sjukdomssymtom Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2018-07-02

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
B12 brist - en vanlig orsak till många sjukdomssymtom

Symtomen på B12 brist liknar symtom på många allvarliga sjukdomar och B12 brist missas ofta i vården.

B12 brist kan bland annat orsaka depression, kroniskt trötthetssyndrom, ADHD, ADD, demens, huvudvärk, svåra nervsmärtor, balansrubbningar, förlamning, synnedsättning, inkontinens, svår förstoppning, förmaksflimmer, åderförkalkning, högt blodtryck, stroke och skeletturkalkning. Om B12 bristen behandlas i tid kan besvären oftast avhjälpas. I många fall ställs inte rätt diagnos och istället för att behandla med B12 behandlas besvären med farmaka, till ingen nytta. Patienterna tvingas lida i onödan och i värsta fall kan de bli dementa eller förlamade.

I denna broschyr redogör Harald Blomberg för de många olika symtomen på B12 brist och orsakerna till att diagnosen sällan ställs. Det är framför allt tre faktorer som gör B12 brist till en okänd epidemi.

Okunnighet om vilka symtomen på B12 brist kan vara. De klassiska symtomen på B12 brist som läkare känner till är i själva verket ganska ovanliga.

Okunnighet om normalvärdena för B12 koncentrationen i blodet. B12 värden som egentligen tyder på brist betraktas som normala även om patienten har svåra symtom på B12 brist.

Okunnighet om behandling. Många förbättras inte trots den behandling med B12 som de får i sjukvården, och en del blir till och med kraftigt försämrade.

Harald Blomberg är psykiater och har lång erfarenhet av diet och kosttillskottsbehandling vid ADHD, autism, depression och tvångsbesvär.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Harald Blomberg