Pyroluri - en störning med försvårad avgiftning och  ökad sjuklighet (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (33.3 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Inläsare
Eva Johansson
Utgivningsdatum
2018-07-06
Förlag
Moonlight Health Publishing
ISBN
9789198473254
Pyroluri - en störning med försvårad avgiftning och  ökad sjuklighet (ljudbok)

Pyroluri - en störning med försvårad avgiftning och ökad sjuklighet Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-07-06

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Pyroluri - en störning med försvårad avgiftning och ökad sjuklighet

Avgiftning är en nödvändig process som behöver fungera för att vi ska förbli friska. Genetiskt betingade svårigheter att producera avgiftningsenzymer kan ge ökad sjuklighet och en mängd kroppsliga och psykiska symtom.

Pyroluri är en genetisk störning som leder till försvårad avgiftning både av tungmetaller och annan miljöbelastning och är betydligt vanligare bland kvinnor än bland män. Pyroluri leder till allvarlig brist på B6 och zink, brist på flera avgiftningsenzymer samt till minskad produktion av aminosyror, hormoner och signalsubstanser. Symtomen förvärras av miljöbelastning som tungmetaller, elektrosmog och vaccinationer. Symtomen är mycket varierande och pyroluri kan i svåra fall leda till kronisk utmattning, depression, ångest, neuropatier, högt blodtryck och stroke.

Eftersom pyroluri är mycket vanligare bland kvinnor än hos män, drabbas kvinnor mer än män när miljöbelastningen ökar, speciellt mikrovågor från trådlös kommunikation. Detta är en trolig orsak till att sjukfallen med psykiatriska diagnoser bland kvinnor nu är mer än dubbelt så många som bland män, och samtidigt ökar snabbare än bland män.

Också barn med pyroluri får nu symtom allt oftare på grund av ökad miljöbelastning. Om detta vittnar det stigande antal barn som får symtom på autism och ADHD och ungdomar som får psykiska besvär eller kroniskt utmattningssyndrom.

Mineral- och vitamintillskott, främst B6 och zink förbättrar avgiftningen och symtomen vid pyroluri.

Harald Blomberg är psykiater och har mer än 25 års erfarenhet av att behandla psykiska besvär med diet och kosttillskott.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Harald Blomberg