Vinterdöda ting (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
460
Utgivningsdatum
2019-07-08
Upplaga
1
Förlag
Marwa Förlag
Originaltitel
Boken om vinterdöda ting
Medarbetare
Broberg, Ewa (red.) / Edvinsson Sundin, Ulrica (form) / Broberg, Ewa (form)
Dimensioner
215 x 140 x 35 mm
Vikt
643 g
SAB
Hc
ISBN
9789198477115
Vinterdöda ting (inbunden)

Vinterdöda ting

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-07-08
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Året är 1896. I Göteborg och resten av riket förtvivlar många i fattigdom och svält. Döden är allestädes närvarande och ingen saknar en namnlös trashank, hora eller våldsverkare som mördas eller spårlöst försvinner.

Med denna misär runt knuten trivs Carl Cronhammer förträffligt. Han är en framgångsrik och stilfull affärsman men bär på en fruktansvärd hemlighet: Han är inte längre helt mänsklig. Inom honom bor ett uråldrigt och krävande rovdjur. Hans tillvaro störs när en främling oväntat dyker upp i staden, någon som vet vilken sorts varelse han är och som är stark nog att förgöra honom. Det blir början på en resa där Carl riskerar att mista allt - samtidigt som ett namnlöst väsen viskande och lockande väntar vid vägens slut för att ta honom till sig för alltid.

Peter Erik Du Rietz har i denna skräckroman skapat ett helt eget mytologiskt universum. Boken lyckas vara både fasansfull och förtjusande på samma gång, och det målande språket får emellanåt det ohyggliga att framstå som drömlikt och vackert. Mörkret lurar emellertid ständigt under ytan, detaljskarpt och påtagligt närvarande i all sin brutalitet.
Vill du fördjupa dig i Carl Cronhammers liv och leverne? Då finner du mer om hur han mötte sin skapare i romanen Natten jag dog. Läs mer på www.pdurietz.nu
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vinterdöda ting
 2. +
 3. Natten jag dog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Natten jag dog av Peter Erik Du Rietz (inbunden).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vinterdöda ting. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mkt läsvärd
  Bokmalen (Stockholm), 24 januari 2021

  En av de bästa historierna jag läst på länge.
  Handlingen spänner sig över flera århundraden och både de skiftande miljöerna och de olika tidsepokerna återges realistiskt. Man känner sig delaktig i berättelsen .
  Jag skulle inte bara vilja kalla det en rysare eller skräckroman, boken (och den tidigare i serien) är så mycket mer. Det är snudd på att författaren skapat en helt ny gener.
  En väl genomtänkt historia som är mycket välskriven.....och ganska otäck.

  Det var länge s... Läs hela recensionen

 2. Stilfullt och makabert!
  -, 1 september 2019

  Jag tyckte om Natten jag dog, skräckromantiken och miljön tilltalade mig direkt. Så mina förväntningar på nästa bok om Carl Cronhammer var förstås höga. Peter Erik Du Rietz gör mig inte besviken med Vinterdöda ting. Snarare tvärtom. Det här är en genomarbetad berättelse, hela Carls och vrikernas värld är väl uppbyggd och det är tydligt att författaren har en gedigen research i bagaget - precis som i Natten jag dog, men nu med en bättre skärpa och flyt genom hela boken.

  Stil och kla... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter Erik Du Rietz