Peter Springare, polis : om ett stressat våldsmonopol (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2019-10-09
Förlag
Greycat Publishing
SAB
Oepb
ISBN
9789198488821
Peter Springare, polis : om ett stressat våldsmonopol (häftad)

Peter Springare, polis : om ett stressat våldsmonopol

(45 röster)  |  Läs 13 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-10-09

Slutsåld

Polisens verksamhet har kollapsat under tyngden av New Public Managements administrativa och ekonomiska styrsystem. En managementmetod som är mer anpassad för tillverkning av skruvar och strumpor än för polisverksamhet.Stora delar av den offentliga sektorn i allmänhet och polisen i synnerhet, har förslavats under New Public Management, vilket har medfört att den svenska polisen tappat bort sin kärnverksamhet. I stället sätts allt fokus på att skydda polisens varumärke. Höga polischefer begår brott och laborerar med sanningen. Till sin hjälp har det högre skiktet av polischefer en överdimensionerad kommunikationsavdelning som kan liknas vid en statlig "trollfabrik".Ledningen för polismyndigheten prioriterar organisations- och managementkonsulter som i bästa Percy Nilegårdsanda föreläser om värdegrunder, jämställdhet och mångfald, samtidigt som skjutningar, avrättningar och grova våldtäkter lämnas ouppklarade. Polisen levererar helt enkelt inte längre, professionen har helt vattnats ur. Chefer gömmer sig bakom lögner och kulissbyggen och levererar manipulerad statistik till medborgare och politiker utan att skämmas.Peter Springare, som har arbetat 43 år som polis, avslöjar också tystnadskulturen som cementerats inom polismyndigheten, och hur den som kritiserar eller ifrågasätter organisationen och inkompetenta chefer utsätts för mobbning och repressalier.En skakande sanning om svensk polis, där korruption och ren kriminalitet frodas - en myndighet vars uppdrag är att skydda demokratin och se till att lagar och förordningar följs.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Peter Springare, polis : om ett stressat våldsmonopol. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sverige
  Caja, 19 november 2023

  Sverige behöver Springare! Ännu en författare som vågar säga hur samhället ser ut i verkligheten! Läs den och begrunda vart det gått så rysligt tokigt i utvecklingen.

 2. Viktiga insikter kommer fram i boken!
  Göran Domeij, 21 oktober 2020

  Hade fått fem stjärnor om språkbehandlingen i boken varit bättre!
  Skrämmande hur politiserad polisorganisationen är och hur inkompetensen florerar inom organisationen

 3. mkt intressant
  AnnaPanna, 25 februari 2020

  Mycket intressant inifrån-skildring av polisiärt arbete, om oliktänkande som man "gör sig av med". Initierat,lärde mig mycket om hur polisen fungerar, både det bra och dåliga!

 4. Ord och inga visor om ledning för polismyndigheten
  Piotr Pons, 24 januari 2020

  Ovanligt i svensk offentlighet, rak och välinformerad framställning av en dysfunktionell myndighet. Ord och inga visor om ledningen för polismyndigheten.

  Peter Springare, som alla dissidenter i alla tider, har betalat och kommer att betala högt pris för sitt kurage och sin öppenhet.

  Läs hans bok!

 5. Bra upplysningar
  L Karlsson, 21 januari 2020

  Bra med upplysningar, som kan ge medborgare en bättre bild av varför saker o ting inte funkar som de ska.
  Peter är nog f.ö. ingen s.k. syltrygg!!

 6. Peter Springares bok gav mig svar på många frågor
  Pia, 17 januari 2020

  Peter Springares bok gav mig flera svar på frågor jag haft om varför polisen fungerar som den gör. Jag hoppas att den blir en ögonöppnare och en murbräcka för att möjliggöra en förbättring och förändring av den viktigaste samhällsskyddande myndigheten, polisens organisation. Jag kan bara säga "Hatten av för Peter Springare!" för att han vågade säga ifrån trots att han var medveten om riskerna och för att han formulerade sin kritik på det sätt han gjort i sin bok. Många, många fler borde våga ... Läs hela recensionen

 7. Ärligt
  Malka, 23 december 2019

  Boken är Springares sätt att försvara och förklara sig mot den kritik han fått. Han säger verkligen vad han tycker om chefer och politiker. Språket lämnar mer att önska, men det är en mycket intressant bok om en organisation i förfall.

 8. Skräckexempel på ofungerande Polisledning
  Historieintresserad, 8 december 2019

  Den borde översättas till många språk och användas som skräckexempel på världens alla Polis-skolor!
  PS förklarar hur en DDR-liknande styrning nedvärderat brottsoffers mänskliga rättigheter och givit importkriminella "Herrefolkstatus" i Svenskt Rättsväsende!
  Dessa lismande korrupta chefer inom Svensk polis har lydigt medverkat till att göra verksamheten till världens sämsta!
  De lägger all sin tid på precis allt som INTE har med polisarbete att göra!
  På löne- och karriär-styrande makthavares order!

 9. Varför saknas det 70 sidor?
  Gunnar, 8 december 2019

  Köpt boken för att ge bort i julklapp men ser att det är 70 sidor mindre än som står i beskrivningen??

 10. Jaa...så illa är det tydligen...
  Lars Göran Heimdahl, 22 november 2019

  ...inom allför många områden i polisorganisationen ! Jag har aldrig riktigt förstått hur det har varit möjligt att granskningen av polisens bedrivande av vissa av dess verksamheter inte synats hårdare i sömmarna tidigare. Visselblåsare har ju dykt upp till och från med ojämna mellanrum sedan många år tillbaka, men de facto har väl tjänstefolkets påtalande endast blivit till ett "pip" i det stora hela vilket enkelt kvästs av chefer genom "management by fear" bland annat. Skrämmande och intressant läsning !

 11. Ett andningshål för sanningen!
  Jaroslav Pleva, 12 november 2019

  Oändligt tacksam för öppenheten och sanningen, som lever ett undangömt liv i detta totalitära förljugna Sverige! Tack till författaren och utgivaren!

 12. - Så spännande! Borde varenda svensk läsa!
  sylvia Franzén, 12 november 2019

  Några SMÅ missar av typen kommatering hade kunnat rättas till vid korrekturläsning.
  En bok man inte kan lägga ifrån sig förrän den är slut.
  Peter Springare, med sin långa yrkeserfarenhet, ger en ovärderlig inblick i polisens arbete och olika typer av vedermödor.
  Tacksam läsare

 13. Äntligen...
  Lars Lundblad, 6 november 2019

  någon inifrån organisationen som vågar sätta sanningen på pränt. Har följt Springare på nätet i många år och slutar aldrig förundras över att han orkar fortsätta!

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Peter Springare

 • Peter Springare, polis

  Peter Springare

  En Facebookpost från polisen Peter Springare blir startskottet på ett drev utan dess like, med en ofta hätsk och infekterad ton i debatten. Detta är Peter Springares egna berättelse om polismyndigheten - och det är en skakande sådan. Under hans 43...