Fånge i berget (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Bortrövad (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2019-05-24
Upplaga
1
Förlag
Sunflower Produktion
Originaltitel
Fånge i berget
Illustratör/Fotograf
Jonas Sjöblom
Dimensioner
216 x 153 x 15 mm
Vikt
339 g
SAB
Hcg
ISBN
9789198551006
Fånge i berget (kartonnage)

Fånge i berget

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage Svenska, 2019-05-24
136
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Tim, du måste vakna! En röst hördes långt bort i fjärran. Den lät nästan som i en dröm. En mardröm! Med ett ryck slog han upp ögonen. Han satte sig upp och lyssnade förskräckt efter rösten. Vem var det och varför ropade någon på honom?

Syskonen Tim och Li har blivit bortrövade. De vaknar upp ensamma på varsitt håll och nu börjar en kamp för att hitta den andre och överleva i en skog full av otäcka varelser. I den första boken får läsaren följa Tim i sökandet efter hans försvunna syster. Ett sökande som blir till ett hisnande äventyr bland troll, lyktgubbar och andra varelser ur den svenska sagomytologin. Bokens sagolika illustrationer öppnar upp en helt ny fantasivärld som läsaren sent kommer att glömma. Fånge i berget är en svensk fantasybok för barn- och unga och beskrivs som "lärorik i spännande förpackning".

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fånge i berget
 2. +
 3. Ingen kommer undan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingen kommer undan av Ann-Christine Magnusson, Anna Knutsson, Lars Winnerbäck (inbunden).

Köp båda 2 för 255 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fånge i berget. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En värld full av olika skogsväsen!
  Gullis lästips, 25 juli 2019

  Tim vaknar upp i ett mörkt bergsrum efter att han blivit bortrövad. Snart visar det sig att det är troll som rövat bort honom i samband med att Tim och hans syster Li reste genom skogen. De visar sig att hans lila syster Li även har blivit bortrövad, men av Skogsfrun och när de visar sig att trollkungen vill ha Kims hjälp för att stjäla tillbaka trollens husdjur från Skogsfrun, så samarbetar Kim i hopp att samtidigt kunna rädda sin lillasyster. De blir ett hisnade äventyr full med utmaningar ... Läs hela recensionen

 2. Fantasifullt!
  Bearhugger, 12 juli 2019

  En händelserik och drivande bok som håller en fast i spänningen från början tillslut. Väldigt fina skisser som passar bra ihop med berättandet utan att skada fantasin. Blir intressant att följa denna berättelse då jag tror karaktärerna kommer växer in mer ju längre berättandet tar en och extra intressant med varelser från den svenska folktron.

 3. Lärorikt i en spännande förpackning
  Barnboksfamiljen, 23 juni 2019

  Fånge i berget
  Serie: Bortrövad
  Författare: Vilhelm Sundbom
  Illustratör: Jonas Sjöblom
  Utgiven av Sunflower Produktion AB
  Läsålder: 9-12 år
  Betyg: 3.5 av 5

  Detta är första delen i nya bokserien "Bortrövad" där författaren har tagit stor inspiration från svenska folksägner.
  Boken tar sin början när Tim vaknar upp i ett mörkt bergsrum. Snart visar det sig att det är troll som rövat bort honom i samband med att Tim och hans syster Li reste genom skogen... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Fånge i berget