Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
723
Utgivningsdatum
2021-08-26
Förlag
Akademius Förlag
Översättare
Gustaf Berglund, Solveig Halvorsen Kåven
ISBN
9789198624731

Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma E-bok

(4 röster)
E-bok,  Svenska, 2021-08-26

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En banbrytande forskare fördjupar vår förståelse för det psykiska traumat och erbjuder nya metoder för läkning i den här bästsäljaren som hjälpt miljontals människor världen över.

Traumatiska upplevelser hör till livets oundvikliga realiteter. Många människor har utsatts för fysiskt, mentalt eller sexuellt våld och kränkningar, vuxit upp med missbruk, överlevt olyckor eller sjukdomar eller på annat sätt varit med om situationer som skapat traumatisk stress.

Dr Bessel van der Kolk, en av världens främsta experter på traumatiseringsskador, har arbetat mer än tre decennier med drabbade patienter. I Kroppen håller räkningen använder han den moderna vetenskapens framsteg för att visa hur det psykiska traumat bokstavligen omformar både kropp och hjärna. Detta försämrar de drabbades förmåga att känna glädje, engagemang, självkontroll och tillit.

I boken utforskas innovativa behandlingar - från neurofeedback och meditation till drama och yoga - som erbjuder nya vägar till återhämtning genom aktivering av hjärnans naturliga neuroplasticitet. Med utgångspunkt i van der Kolks egen och andra ledande specialisters forskning visar Kroppen håller räkningen den enorma kraft som finns i våra relationer, både när det gäller att skada och att läka - och erbjuder drabbade hopp om ett nytt harmoniskt liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bessel Van Der Kolk