En bön för de stulna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-02-03
Upplaga
1
Förlag
Albert Bonniers förlag
Översättare
Niclas Hval
Illustratör/Fotograf
Kalle Mattsson
ISBN
9789100149987
En bön för de stulna (e-bok)

En bön för de stulna E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-02-03

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Nu ska vi göra dig ful, sa mamma. Hon visslade. Jag såg i spegeln hur hon förde kolbiten över mitt ansikte. Det är ett vidrigt liv, viskade hon. Det bästa man kan vara i Mexiko är en ful flicka.

En bön för de stulna är berättelsen om Ladydi Garcia Martínez. Hon bor på mexikanska landsbygden, på en liten kulle, omgärdad av drogkarteller som odlar opium på fälten runt omkring, illegal invandring och ett polisväsende som inte går att lita på. Hennes hem är en by nära det som en gång i tiden var ett glamoröst Acapulco. Livet är tufft för Ladydi och de andra flickorna i byn. Mödrarna är hårdhudade men livrädda och papporna har rymt. Ständigt får de alla vara på sin vakt, ett grymt hot om kidnappning hänger över dem. Och en dag händer det. En kraftfull bil med knarkkartellens män beordrar den vackraste lilla flickan in i bilen och lämnar byn. Ladydis berättelse är inspirerad av en verklighet som gäller för många flickor och kvinnor i dagens Mexiko men som inte många känner till. En värld där flickor försöker likna pojkar så länge det är möjligt för att inte kidnappas och säljas, och där polisen är lika farliga att kontakta som de kriminella. En rakbladsvass och djupt berörande roman skildrat med ett vackert och poetiskt språk.

"In Mexico today women are stolen off the street or taken from their houses at gunpoint. Some women never return home from their work place, a party or from walking to the corner. They are all young and poor and pretty" Jennifer Clement
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En bön för de stulna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En riktig bladvändare
    @bokslukarfeministen, 26 maj 2020

    Detta är en oerhört tragisk och obehaglig roman som fyller en med obehag och avsmak. Ändå är den svår att lägga ifrån sig då en bara vill läsa mer. Den handlar om starka kvinnor i en värld av förtryck och hur de blir straffade på grund av männens misstag. Det är definitivt en riktig bladvändare!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jennifer Clement