En kort krönika om sju mord (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
749
Utgivningsdatum
2018-01-09
Utmärkelser
Bookerpriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Niclas Hval
Originaltitel
A Brief History of Seven Killing
Medarbetare
Jojo Form AB (form)
Dimensioner
235 x 170 x 55 mm
Vikt
1040 g
SAB
Hce
ISBN
9789100163464

En kort krönika om sju mord

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-01-09
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
December 1976. Våldsamma politiska stridigheter pågår i Jamaica, och det är bara ett par veckor kvar till valet, när sju beväpnade män stormar in i Bob Marleys hem i Kingston. Ingen av männen bakom mordförsöket grips, men ryktet säger att sångaren har blivit en bricka i ett spel med intressen långt utanför landets gränser.

Papa-Lo är don över gettot Copenhagen City och vill få ett slut på striderna med Shotta Sherrif i Eight Lanes, men alla tycker inte att fred är någon bra idé. Weeper kommer ut ur fängelset. På gatan pratas det om att han har blivit en battyboy. Utanför Bob Marleys hus på Hope Road väntar Nina Burgess på att han ska känna igen henne, medan Rolling Stone-journalisten Alex Pierce jagar en story som ingen tycks vilja att han får tag i.

Marlon James tar sin utgångspunkt i verklighetens attentat mot Bob Marley, i en berättelse om mördare, politiker och langare, CIA-agenter, journalister och bedragare. En brutal och intensiv roman om musik, droger, sex och våld, som rör sig från sjuttiotal till nittiotal, från Jamaica till New York via Miami och Kuba. Belönad med Man Booker-priset.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En kort krönika om sju mord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. mycket intressant
    G. Johansson, 10 april 2018

    Mastigt men intressant läsning om jamaicas historia och mycket annat. Kan varmt rekommenderas. Det tar ett tag innan man kommer in i den, men väl där är boken svår att släppa.

  2. Skrämmande, spännande sträckläsning.
    Jellor, 19 mars 2018

    Kommer på mig själv med att bära runt på denna ganska tunga bok för att vid alla möjliga tillfällen få möjlighet att läsa. Jag läser olika historier om samma händelse i en värld som är både skrämmande och spännande. En av mina största läsupplevelser!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Marlon James