En kort krönika om sju mord (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
749
Utgivningsdatum
2018-01-09
Utmärkelser
Bookerpriset
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Niclas Hval
Originaltitel
A Brief History of Seven Killing
Medarbetare
Jojo Form AB (form)
Dimensioner
235 x 170 x 55 mm
Vikt
1040 g
SAB
Hce
ISBN
9789100163464
En kort krönika om sju mord (inbunden)

En kort krönika om sju mord

Inbunden, Svenska, 2018-01-09
199
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
December 1976. Våldsamma politiska stridigheter pågår i Jamaica, och det är bara ett par veckor kvar till valet, när sju beväpnade män stormar in i Bob Marleys hem i Kingston. Ingen av männen bakom mordförsöket grips, men ryktet säger att sångaren har blivit en bricka i ett spel med intressen långt utanför landets gränser.

Papa-Lo är don över gettot Copenhagen City och vill få ett slut på striderna med Shotta Sherrif i Eight Lanes, men alla tycker inte att fred är någon bra idé. Weeper kommer ut ur fängelset. På gatan pratas det om att han har blivit en battyboy. Utanför Bob Marleys hus på Hope Road väntar Nina Burgess på att han ska känna igen henne, medan Rolling Stone-journalisten Alex Pierce jagar en story som ingen tycks vilja att han får tag i.

Marlon James tar sin utgångspunkt i verklighetens attentat mot Bob Marley, i en berättelse om mördare, politiker och langare, CIA-agenter, journalister och bedragare. En brutal och intensiv roman om musik, droger, sex och våld, som rör sig från sjuttiotal till nittiotal, från Jamaica till New York via Miami och Kuba. Belönad med Man Booker-priset.

"Som om Tarantino skulle göra en nyinspelning av The Harder They Come med soundtrack av Bob Marley och manus av Oliver Stone och William Faulkner." The New York Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En kort krönika om sju mord
  2. +
  3. En äkta man

De som köpt den här boken har ofta också köpt En äkta man av Dennis Lehane (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En kort krönika om sju mord