Husets ABC : en handbok för husägare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
422
Utgivningsdatum
2018-03-19
Upplaga
3
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form)
Dimensioner
278 x 198 x 30 mm
Vikt
1653 g
SAB
Ppb
ISBN
9789113080413
Vanliga sökord
Attefallshus attefall husbygge
Husets ABC : en handbok för husägare (inbunden)

Husets ABC : en handbok för husägare

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-03-19
459
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Husets ABC : en handbok för husägare Kan levereras innan julafton
Att äga ett hus innebär många beslut kring stort och smått. Oavsett om du renoverar själv eller ska anlita hjälp är Husets ABC en god grund att stå på och en verklig bibel på området. Tonvikten har lagts på sådant som den normalt händige kan tänkas klara på egen hand. Det praktiska arbetet beskrivs med tydliga illustrationer och steg för steg-anvisningar.

Husets ABC tar med läsaren från källargolv till taknock, från rum till rum. Material, utförande, funktion, skötsel, underhåll och reparationer beskrivs ingående. Dessutom förklarar den på ett enkelt sätt hur VVS- och elinstallationer fungerar. Husets yttre, fasader, fönster och dörrar samt hur man bygger en altan, burspråk eller vindskupor finns också med, liksom hur man skyddar huset mot inbrott, brand och skadedjur.

Sedan boken kom 2003 har den fortlöpande uppdaterats med de senaste rönen och bestämmelserna och nu kommer åter en genomgående reviderad upplaga. Bland nyheterna kan nämnas regler och förutsättningar för Attefallshus och andra bygglovsregler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Husets ABC : en handbok för husägare
 2. +
 3. Ett hem : Carl och Karin Larssons värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett hem : Carl och Karin Larssons värld av Elsa Billgren, Ulrika Ewerman (kartonnage).

Köp båda 2 för 678 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Husets ABC : en handbok för husägare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En husbibel
  Axel, 31 maj 2023

  Vi fick den i bröllopspresenr och jag måste säga att den varit riktigt bra. Enkel att slå upp saker i och en trygghet att utgå i från innan man fördjupar sig vidare :-). Rekommenderas VARMT!

 2. Pedagogisk för husägaren men kanske inte kursbok.
  MasseBrasse, 17 december 2021

  Pedagogisk för husägaren men kanske inte kursbok. För det sistnämnda saknas en del viktiga avsnitt men som uppslagsbok för husägare är den perfek!

 3. Handbok som hjälper
  Amanda , 18 mars 2019

  Även om man inte är insatt i byggande och renoverande så hjälper verkligen denna bok. De förklarar verkligen steg för steg hur man gör saker. Kan verkligen rekommendera!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Så målade man : svenskt byggnadsmåleri från senmedeltid till nutid

  Karin Fridell Anter, Henrik Wannfors

  Sex århundraden av byggnadsmåleri - från Albertus Pictor till vår egen tid. *Måleri och färgsättning i svensk arkitekturhistoria *Målningstekniker och material under olika perioder *Målarkårens roll vid utformning av miljön Så målade man publicera...

 • Byggnadsmåleriets färger, Material och användning

  Karin Fridell Anter, Åke Svedmyr, Henrik Wannfors

  Boken behandlar färgmaterialen ur ett brett perspektiv - kulturellt, historiskt, miljö- och hälsomässigt, ekonomiskt och som visuellt och taktilt uttryck. Boken ger en god överblick över färger som finns på marknaden för dig som målar och för dig ...