Kockskola för ensamma hjärtan (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (282.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2019-02-14
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Eva Haskå
ISBN
9789113092225

Kockskola för ensamma hjärtan Ljudbok

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2019-02-14

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Möt irländska Alice, skild från Liam och med utflugna barn. På dagarna kämpar hon för att få det att gå ihop ekonomiskt som extraanställd på en revisionsbyrå. Egentligen är Alice urusel på siffror och räkenskaper men fenomenal på matlagning, övertygad som hon är om att det är kärleken till råvarorna som gör att maten blir god.

Alice har en gedigen bakgrund som kock, hon började i köket på sina föräldrars badhotell och utbildade sig sedan i Paris för att få jobb på några av Dublins finaste restauranger. Men när hon träffade Liam hängde hon upp kockmössan på kroken och ägnade sig åt att laga mat åt familj och vänner i stället. Och nu sitter hon där, ensam hemma, och ska laga mat till sig själv. Urtråkigt!

Alices vänner uppmanar henne att öppna en kockskola i hemmet, precis som Julia Childs gjorde! Alices kockskola ser dagens ljus och hon upptäcker att hon har gåvan att få en grupp fullständiga främlingar att älska matlagning. Alla Alices elever har sina egna speciella skäl för att komma till lektionerna: Lucy har flyttat hem till sina föräldrar och har ingen aning om vad hon ska göra med sitt liv, Rob är en änkeman som aldrig tagit i en kastrull i hela sitt liv. Tessa tar hand om sin sjuka mor och vill veta mer om dietkost, Kitty har bestämt sig för att göra något kreativt på sin fritid medan hennes man sitter fast förankrad framför tv:n. Alices kockskola blir lika mycket en matlagningskurs som en skola för livet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kockskola för ensamma hjärtan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En mysig bok att fördriva tiden med ett tag
    Kim M. Kimselius, 11 juli 2019

    Det har blivit många sådana här myspys-böcker som handlar om kärlek och ensamhet. Någon som har det svårt men som till slut lyckas. Det finns gott om dem. De är avkopplande att läsa, även om de inte tillför något speciellt. Den här boken utspelar sig i Dublin, Irland och det var roligt att ta del av det landet. Även om det inte var så värst många miljöskildringar som fick mig att känna det som om jag var där.

    I det stora hela var det en bra bok, om än mycket förutsägbar. Jag föredra... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marita Conlon-Mckenna