Dödsängeln (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Månvind & Hoff (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2021-10-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hcg
ISBN
9789127164093

Dödsängeln

(7 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-10-15
139
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den här trilogin är svinbra.

Johanna Lindbäck, Expressen
En natt söks Mika upp av en medlem i det kriminella gänget Flickorna, som vill visa ett makabert fynd. Samtidigt ber Valdemar Hoff om hjälp med ett annat fall, en flicka från de fina kvarteren har anmälts försvunnen av sina föräldrar, men går föräldrarna att lita på? Flickans rum ser iordningsställt ut, som om de döljer något. På något märkligt sätt verkar allt hänga ihop. De båda händelserna pekar på en fruktansvärd hemlighet som länge varit dold. Snaran dras åt kring Mika och Valdemar när de ställs inför det största olösta mordfallet i stadens historia. Samtidigt fortsätter Mikas jakt på att ta reda på vem hon egentligen är.

En mångbottnad deckare om ett oväntat radarpar i ett smutsigt 1800-tals Stockholm där dolda hemligheter finns i alla läger. Dödsängeln är den tredje delen om Månvind & Hoff, en spännande och hisnande välskriven serie.

Johan Rundberg är författare till serien Månvind & Hoff om barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm. De fem delarna i serien är: Nattkorpen, Tjuvdrottningen, Dödsängeln, Blodspakten, och Ormsaltaren. Nattkorpen belönades med Augustpriset 2021 i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. De första två delarna i serien, Nattkorpen och Tjuvdrottningen, vann Crimetime Award Årets barndeckare 2021. Nattkorpen belönades också med Barnens Romanpris i Karlstad, i kategorin Årets spänningsbok. Dödsängeln valdes ut till IBBY Honour List 2024. Johan Rundberg tilldelades Astrid Lindgren-priset 2023 för förtjänstfullt författarskap inom barn- och ungdomslitteraturen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dödsängeln
 2. +
 3. Blodspakten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blodspakten av Johan Rundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dödsängeln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För barn och vuxna
  Golfänkan, 7 juni 2022

  Jag har kopt trilogin åt 11-årige Aron. Än så länge har han bara fått de två första och han och hans mamma har läst dem tillsammans. Jag, Arons mormor, har dock lyssnat på alla tre. jag vill ju veta vad jag ger bort.

  Nu ska han få den tredje för att kunna läsa den i sommar. Jag är nästan säker på att han kommer att tycka lika mycket om den som om de båda första, Nattkorpen och Tjuvdrottningen.

  Hoppas, hoppas att Johan Rundberg ändrar sig och skriver ytterligare berättelser ... Läs hela recensionen

 2. Fenomenal!
  Bokhyllaniskuggan, 10 december 2021

  ❥ Recension

  Del 3 i serien om Månvind & Hoff.

  Läsålder 9-12 år. Eller 33!

  Ok, såhär är det. Detta är hands down den absolut bästa svenska barnboksserie jag har läst (och jag har läst MÅNGA!). Att jag som vuxen uppslukas så fullständigt av en berättelse riktad till barn säger en del. Johan Rundberg är en absolut fantastisk författare och en ordets magiker. Hans språk och beskrivningar är så levande, karaktärerna perfekt porträtterade och miljöerna är filmiska.... Läs hela recensionen

 3. 1bok2katter3kopparte tycker:
  A., 9 december 2021

  Boken tar vid där Tjuvdrottningen slutar men nu har det hunnit bli sommar. Miljöbeskrivningarna har en Fogelströmsk ton och ger mustigt realistiska bilder av hur livet kunde vara för den som fick kämpa för allt i livet. Här finns dåtidens dofter och lukter, klasskillnader och barnhemsbarnens osäkra situation, utlämnade som de är åt slumpen och främlingars goda vilja.
  Det är den stad som Mika Månvind bor i. Hon är lika stark, snäll och street-smart som i de tidigare böckerna men i denna få... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johan Rundberg