Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Fanny Falk (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2016-03-11
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Dimensioner
205 x 150 x 10 mm
Vikt
291 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129698060
I kungens spår (inbunden)

I kungens spår

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2016-03-11
129
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Fanny Falk hänger ofta i sin farfar Stickans urmakeri. Urmakeriet har varit i familjen i hundratals år. Kanske är det Fanny som ska ta över efter Stickan sen. I urmakeriet står ett enormt golvur. Som visserligen inte har fungerat de senaste sextio åren, men det har andra kvaliteter om man kliver in i luckan på urets framsida kan man färdas vart man vill i tid och rum.

Och inte nog med det, Stickan har en organisation: VAO vän av ordning. VAO håller koll på den historiska tidsordningen, det vill säga att saker och ting genom historien sker som de ska, tidsordningen kan nämligen störas, och då påverkar det vår tid.

Fanny får i uppdrag av VAO att åka tillbaka till 1520, Gustav Vasas tid. Det är vinter och iskallt i Dalarna, och hon måste hitta platsen där avgörandet ska ske. Med list och mycket mod lyckas hon med sitt uppdrag, att se till att Gustav Vasa får hjälp mot kung Kristian, han måste besegras!

En rolig och spännande historia, samtidigt som man får en liten historielektion på köpet. Passar utmärkt till slukare från åtta år och uppåt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om I kungens spår