Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
419
Utgivningsdatum
2016-05-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
580 g
ISBN
9789144106137
Katastrofriskreducering - Perspektiv, praktik, potential (häftad)

Katastrofriskreducering - Perspektiv, praktik, potential

Häftad Svenska, 2016-05-20
169 398 Du sparar 229 kr!
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varför bosätter sig människor på riskfyllda platser? Hur beter sig människor i en katastrof och vilken betydelse har religion, hushåll och försörjning för återhämtning? Lär vi oss av våra kriserfarenheter och vilken roll spelar motivation och kollektiva minnen för detta? Är kapacitetsutveckling, multisektoriell samverkan och övning en hållbar väg mot reducerad katastrofrisk? Dessa är några av de många frågor som denna bok besvarar.
Katastrofriskreducering är ett växande område, såväl politiskt som inom forskning och utbildning. Det handlar om att förstå de samhällsprocesser som skapar risk för katastrofer och som påverkar villkoren för organisationer och individer att hantera dem. Denna kunskap kan bidra till att minska exponering och sårbarhet för människor, egendom och miljö och utveckla samhällens, organisa tioners och enskildas förmåga att reducera risker och hantera katastrofers konsekvenser, vad som på senare tid kallas resiliens. Katastrofriskreducering innehåller både teoretiska kapitel och empiriska fallstudier baserade på aktuell forskning om katastrofrisk reducering.
Boken ger läsaren en god översikt av detta mång vetenskapliga kunskapsområde, genom att beskriva och problematisera centrala begrepp och perspektiv. Det här är en bok som vänder sig till såväl studenter och forskare som praktiskt verksamma beslutsfattare inom krisberedskap, humanitära insatser och riskhantering på myndigheter, i kommunal verksamhet och i icke-statliga organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Katastrofriskreducering - Perspektiv, praktik, potential
  2. +
  3. Risksamhället

De som köpt den här boken har ofta också köpt Risksamhället av Ulrich Beck (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Sustainability Science

    Per Becker

    A new, holistic transdisciplinary endeavour born in the 21 st century, Sustainability Science: Managing Risk and Resilience for Sustainable Development aims to provide conceptual and practical approaches to sustainable development that help us to ...

Bloggat om Katastrofriskreducering - Perspektiv, pra...