En gentleman i Moskva (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-03-28
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Jan Hultman, Annika Hultman-Löfvendahl
ISBN
9789146235200
En gentleman i Moskva (e-bok)

En gentleman i Moskva (e-bok)

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-03-28

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I juni 1922 eskorteras greve Alexander Rostov från en rättegångssal i Moskva till det fashionabla Hotell Metropol - beläget mittemot Kreml - där han under flera år bott i en lyxsvit. Han har stått åtalad för en dikt han skrivit och med nöd och näppe undgått dödsstraff; istället döms han till husarrest på obestämd tid och tvingas flytta till ett litet vindsrum på hotellet. Medan Sovjetunionen genomgår decennier av våldsamma omvälvningar försöker Rostov skapa en ny mening och ett annat slags rikedom i sitt liv. Han lär i berättelsens början känna Nina, en nioårig flicka, som blir hans ledsagare in i hotellets sällsamma värld.

Amor Towles förenar den sovjetiska historiens allvar med stor berättarglädje och livsbejakande humor. Trots smärtsamma förluster vill greve Rostov fortsätta att ta vara på tillvarons glädjeämnen - och Hotell Metropol förser både honom och läsaren med en varm blandning av mänsklighet, romantik, äventyr och märkliga sammanträffanden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En gentleman i Moskva. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En gentleman i Moskva
    -, 9 december 2020

    Charmig, ovanlig men lite lågt tempo. Klassperspektiv??

  2. En härlig berättelse
    En Bokresa, 24 oktober 2020

    En härlig berättelse om greve Alexander Rostov, som blir dömd att bo i ett rum på vinden i det anrika hotellet Metropol i Moskva. Amor Towles inlindar den fiktiva greven och hans möte med nioårige Nina som också bor på hotellet, i Sovjetunions historia. En lärorik och spännande insyn i ett land med en våldsam historia. Skratt och några tårar avlöser varandra mitt i allvaret. Många av scenerna i boken skulle jag kunna läsa om och om igen, som till exempel, det första mötet mellan greven och Nina, se text under boken, oslagbar!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Amor Towles