Bastarden från Istanbul (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2011-10-07
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Ing-Britt Björklund
Originaltitel
The Bastard of Istanbul
SAB
Hce
ISBN
9789146237860
Bastarden från Istanbul (inbunden)

Bastarden från Istanbul

Inbunden Svenska, 2011-10-07
198
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
En regnig eftermiddag i Istanbul. I minikjol och högklackade skor skyndar den unga Zeliha fram genom trängseln. Hon rusar in på en läkarmottagning och förklarar att hon vill göra abort. Zeliha är 19 år och ogift. Det som sker den eftermiddagen kommer att förändra hennes liv och livet för alla runt henne.

Tjugo år senare: en familj med fyra generationers kvinnor bor tillsammans i en stor våning i Istanbul. Det vilar en förbannelse över familjen: alla männen i den dör i förtid. Bara Mustafa är kvar - och han har försökt undkomma sitt öde genom att bosätta sig i USA.

Asya Kazanci, Zelihas dotter, är den yngsta av de färgstarka och delvis excentriska kvinnorna i familjen. Hon är trotsig, stolt och upprorisk och på desperat jakt efter sin egen identitet. Asya är faderlös och har mer än en gång i livet blivit kallad oäkting, bastard.

En dag kommer Asyas armenisk-amerikanska kusin Armanoush på besök från San Francisco för att lära känna sin släkt i Turkiet. Ett besök som kommer att leda till livsavgörande insikter för både Armanoush och Asya...

Bastarden från Istanbul är en roman om det moderna Istanbul och om Turkiets turbulenta historia. En underhållande och livfull skildring av hur två unga kvinnor konfronteras med dramatiska familjehemligheter i det förflutna.
Visa hela texten

Fler böcker av Elif Shafak