Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Svenska med SO
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2019-01-11
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
180 x 148 x 8 mm
Vikt
173 g
SAB
Fc
ISBN
9789147127641
Gudarnas krig (häftad)

Gudarnas krig

Häftad, Svenska, 2019-01-11
177
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Gudarnas krig är en bok i konceptet "Svenska med SO" som kombinerar skönlitteratur med det centrala innehållet i SO-ämnena. Gudarnas krig - en berättelse om barns levnadsvillkor i brytningen mellan asatro och kristendom i vikingatid.

Trälflickan Drumba heter egentligen Astrid. Men Astrid, som betyder "vacker som asagudarna", är ett namn som bara de fria får ha. Astrids dagar är långa och hårda som träl på Ragnargården, där hon tjänar Ragnar och hans familj. Astrid drömmer om något mer än att kamma Ragnars skägg och putsa leriga skor. När hon träffar flickan Ysja, som är träl på en annan gård växer drömmen om frihet. Flickorna bestämmer sig för att rymma tillsammans.

Kostnadsfritt Lärarstöd
Till boken finns ett lärarstöd på liber.se att ladda ned. Där får du som lärare författarens kommentarer kring bokens kapitel och läsförståelsefrågor till eleverna.

Fler titlar i Svenska med SO
Det går en mördare lös - en historia från år 1721
Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm
Fröken Europa
Världsklass
Om författarna

Om författaren
Kalle Holmqvist är historiker och skribent. Han har gett ut flera böcker för barn och för vuxna. Han tycker det är roligt att hålla på med historia, eftersom historien är full av intressanta människor och spännande berättelser. Kalle har även skrivit Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm och Det går en mördare lös - en historia från 1721, i samma serie.

Kalle Holmqvist tilldelades Spårhunden 2020, Svenska Deckarakademins pris för bästa barn-/ungdomsdeckare, för Det går en mördare lös - en historia från 1721.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gudarnas krig
  2. +
  3. Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blodbadet - Olofs äventyr i Stockholm av Kalle Holmqvist (häftad).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kalle Holmqvist