Gör vad du vill (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Översättare
Lotta Eklund
Originaltitel
Muleum
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Hce
ISBN
9789150109153
Gör vad du vill (inbunden)

Gör vad du vill

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2008-04-01
191
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Vi störtar. Älskar dig. Gör vad du vill. Pappa"
Med detta meddelande på sin mobil förändras livet dramatiskt för 18-åriga Julie. Hela hennes familj omkommer i en flygolycka i Afrika. Plötsligt är hon ensam i familjens stora villa hemma i Norge tillsammans med en polsk hantverkare som familjen anlitat för att bygga en swimmingpool. Julie hamnar i en djup kris och vill inte leva längre. Efter ett misslyckat självmordsförsök under skolans julföreställning återstår bara att lämna landet, bort från skola och vänner. Julie hamnar på en resa där OS-atleter, flygplatsterapeuter och Saharas öken spelar en stor roll! För som vanligt lyckas Loe berätta en historia som både roar och berör!
Erlend Loe är en av Norges främsta författare, och har gjort stor succé med sin absurda humor och underfundiga samhällskritik. Hans senaste romanar Doppler och Volvo lastvagnar har höjts till skyarna av svensk press. Han har också skrivit både fackböcker och barnböcker. Hans debut Blåst har nyligen filmatiserats.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gör vad du vill
  2. +
  3. Stilla dagar i Mixing Part

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stilla dagar i Mixing Part av Erlend Loe (pocket).

Köp båda 2 för 250 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erlend Loe

Recensioner i media

"Kan man göra humor av en suicidal kris, är det ens moraliskt försvarbart? Självklart, med rätt tonläge, och när tragiken tillåts slå över i det absurda. Erlend Loes humor ligger på samma plan som Monty Pythons: en förtvivlans omsättning i skrattframkallande misslyckanden. För det kan inte hjälpas: det är roligt när den självmordsbenägna Julie gör allt för att lyckas i sitt uppsåt och repet går av, när hon inte smittas av fågelvirus trots att hon gömt sig i ett rumänskt hönshus, när inget av planen hon reser med störtar."
Gunder Andersson, Aftonbladet

"Det är inte en historia som går ut på att försöka bli lycklig och stark efter en tragedi, Julie vill dö och försöker sig på det. I sina skruvade sätt att hantera sorgen och smärtan får läsaren följa med på en guppig färd runt världens alla hörn där huvudpersonen provar på rätt udda saker i sin strävan efter döden, som aldrig vill besöka henne på riktigt. Jag blev fast i boken från första stund och Julies jobbiga resa mot en stabil tillvaro är berättad med en komisk och ironisk underton. Det är en klart läsvärd och framför allt tänkvärd bok som Erlend Loe har skrivit, om att inte vilja leva mer och att tills dess att döden inträffar leva så impulsivt som möjligt. En oförutsägbar bok som behandlar det jobbiga i livet på ett annorlunda sätt. Ibland är det hårt och det hanterar vi människor på olika sätt, Julie är ett strålande exempel på det."
Jessica Iwarsson, Allehanda