Lite kul måste man ha (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2018-08-29
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Medarbetare
Zimmerman Lamby, Hanna (form)
Dimensioner
206 x 140 x 16 mm
Vikt
292 g
SAB
uHc
ISBN
9789150120332
Lite kul måste man ha (kartonnage)

Lite kul måste man ha

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2018-08-29
129
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Det är de sista dagarna på sommarlovet när Anna och Ludde träffas för första gången. De finner varandra direkt. Sen händer något som inte går att göra ogjort. Något som förändrar allt. Ett övergrepp.

I Lite kul måste man ha möter vi offret och förövaren och får samma historia berättad ur två olika perspektiv. Boken är skriven med en rak, enkel och tydlig text.

Det är en viktig bok som väcker känslor och frågor. Den handlar om skuld och skam, grupptryck och civilkurage, samtycke och ansvar, kompisar och ensamhet. Hur kan det hända? Kan man förlåta någon som gjort en så illa? Lite kul måste man ha inger hopp om förändring. För det finns hjälp att få, både för offer och förövare, och för oss som ser på.

Åsa Karsin debuterar som ungdomsboksförfattare med en roman som inbjuder till diskussion. Hon har tidigare skrivit flera uppskattade böcker för mindre barn, bland annat bilderböckerna om Lilla Lena och kapitelböckerna om hunden Bosse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lite kul måste man ha
  2. +
  3. Fjorton

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fjorton av Tamara Bach (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lite kul måste man ha. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Viktigt budskap!
    Villivonkansbooks (Örebro), 22 mars 2019

    Lite kul måste man ha är en obehaglig bok om övergrepp och hur man går vidare efter ett. I boken får vi omväxlande följa Anna och Ludde i vartannat kapitel och vi får höra bådas sidor av övergreppet. Även följa bådas mående efteråt. Jag gillar att vi får se hur båda tacklar denna tuffa tid. Boken har ett väldigt bra och viktigt budskap! Det är aldrig okej att göra något mot någons vilja! Däremot tycker jag att berättelsen känns lite platt och trots det hemska som händer blir jag inte riktigt ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Lite kul måste man ha