Gobi : Den sanna historien om en liten hunds långa resa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2018-04-03
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Tove Hellbom
Originaltitel
Finding Gobi
Dimensioner
218 x 142 x 25 mm
Vikt
405 g
SAB
Lz
ISBN
9789150931303
Gobi : Den sanna historien om en liten hunds långa resa (inbunden)

Gobi : Den sanna historien om en liten hunds långa resa

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-04-03
186
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När ultralöparen Dion Leonard deltog i ett lopp tvärs igenom Gobiöknen korsades hans väg av en rufsig liten hundvalp. Valpen, som fick namnet Gobi, visade snart att längden på benen inte har lika stor betydelse som storleken på hjärtat. Steg för steg följde hon Leonard på den nästan 25 mil långa resan. Hon fick sova i hans tält, dricka hans vatten, äta hans mat, och när de korsade floder bar han henne i famnen. Under resans gång insåg Leonard att det inte spelade någon roll om han kom först över mållinjen eller inte, bara Gobi mådde bra. Det här är den otroliga berättelsen om två osannolika vänner: om hopp, uthållighet och det faktum att hunden bevisligen är människans allra bästa vän.

"Leonard och Gobis historia representerar kraften i människor som arbetar tillsammans och den djupgående samhörighet som är möjlig mellan en man och hans hund."
- Publishers weekly

---

DION LEONARD kommer från Australien men bor i Edinburgh. Han har sprungit några av världens tuffaste ultralopp, bland annat genom Sahara och Kalahari. Det här är hans första bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gobi : Den sanna historien om en liten hunds långa resa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Om Gobi,
  vanda o., 13 november 2018

  Boken är en fin berättelse om kärlek till en liten vovve. Författaren beskriver samtidigt sina tävlingar i olika afrikanska länder genom öken. Jag kan tänka mig att inte många vet om stenhårda tävlingar i värmen och kan pågå i en hel vecka. Där kommer den lille vovve i bilden. Han hakar på och springer bredvid författaren. I långa dagar springer han på sina korta ben i värmen, dag efter dag tills båda två kommer till mål och är sedan oskiljaktiga. Boken är lättläst som jag rekomenderar att läsa.

 2. Går rakt in i hjärtat
  Villivonkansbooks, 6 maj 2018

  Under ett 250 km långt lopp genom Gobiöknen springer ultralöparen Dion Leonard på en herrelös hund. Hunden som får namnet Gobi, följer honom genom Tianshanbergen och Gobiöknens svarta sand. Dion fäster sig snabbt vid den lilla hunden som lojalt följer hans sida. Dion låter Gobi sova i tältet, delar med sig av den lilla mat han har och bär henne över floder, trots att det kan kosta honom en topplacering.
  🐴
  Den här typen av böcker som innehåller djur är jag väldigt svag för. De ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Dion Leonard