Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Serie
Prima matematik
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2019-02-12
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Prima matematik 1B Grundbok
Dimensioner
240 x 210 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Ta
ISBN
9789151101774

Prima matematik 1B Grundbok

Kartonnage,  Svenska, 2019-02-12
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Prima matematik är ett basläromedel i matematik för årskurs F-3, målinriktat och med tydlig förankring i Lgr-22. I nya Prima matematik har målen blivit ännu tydligare – både för lärare och elev. I de populära Mattelabben finns övningar för kommunikation. I det tydliga lärarstödet finns Minilektioner kopplade till målen.

I Prima matematik grundbok inleds varje kapitel med en tydlig målbeskrivning och en samtalsbild. Med hjälp av samtalsfrågor kan du kommunicera matematik med dina elever. I tydliga och enkla Matttelabb arbetar eleverna konkret med laborativ problemlösning. Tillvägagångssätt och resultat dokumenteras, presenteras och diskuteras i klassen. Därefter arbetar eleverna med grundspåret och här återkommer målen från startuppslaget, ett i taget, och kopplas till konkreta övningar.

Grundspåret avslutas med en diagnos. Här finns uppgifter kopplade till alla moment i målbeskrivningen. Resultatet visar vilka delmål eleven behöver träna mer på och vilka hen redan behärskar. Sist i varje kapitel finns repetition och utmaning. Här kan du skräddarsy en individuell plan för varje elev med nyttiga repetitionsövningar och/eller roliga utmaningar.

På insidan av bokens omslag finns viktiga matematiska begrepp som presenteras i boken, och i varje bok finns ett spel. Programmering ingår i samtliga årskurser.

I Grundbok 1B arbetar eleverna vidare med talen 1 till 100. Först räknar eleverna addition och subtraktion 0-20 för att sedan utöka till 0-100. Tallinlinjen, lägesord, tvådimensionella objekt, mönster och programmering, volym, problemlösning, tabeller och diagram samt klockan integreras på ett fantasifullt sätt i bokens teman.

Prima matematik i korthet:

• målrelaterat läromedel med tydlig förankring i läroplanen

• låter eleverna utveckla sina matematiska förmågor

• gör eleverna medvetna om sin egen kunskapsutveckling

• mattelabb med laborativ problemlösning

• lätt att individanpassa och ge varje elev de utmaningar och den extra träning hen behöver
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Prima matematik 1B Grundbok
  2. +
  3. Pottkalendern från Blöjfri.se : ett pedagogiskt och roligt stöd för er potträning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pottkalendern från Blöjfri.se : ett pedagogiskt... av Sofia Bergenstjerna, Michael Bergenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Brorsson