Smärtans Ansikten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
1994-01-01
Förlag
Bokförlaget Robert Larson
Dimensioner
220 x 150 x 18 mm
Vikt
440 g
SAB
Vln,Dodbf
ISBN
9789151402758

Smärtans Ansikten

Inbunden,  Svenska, 1994-01-01
172
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken handlar om smärta ur ett brett fysiskt, psykiskt, andligt och socialt perspektiv: uppkomst, funktion, utredning, behandling. Inte minst intressant är utvidgningen av smärtbegreppet till att omfatta även brist på existentiell förankring.

Boken handlar också om smärta som signal till förändring eller konservering, lösning eller låsning. Smärta är inte bara en varningssignal utan även en mäktig kreativ drivkraft.

I boken visas tydligt sambanden mellan smärta och droger: drogbruk som en flykt undan smärta, smärtrollen som en flyktmöjlighet från olika livsproblem, smärta som en följd av droganvändning, etc.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Smärtans Ansikten
  2. +
  3. Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare av Marie Jury, Helén Bjurberg (inbunden).

Köp båda 2 för 441 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Söderling

Recensioner i media

"Ingenting är mera tillfredsställande för en recensent än att i alla avseenden kunna rekommendera ett arbete. Lars Söderlings bok, som handlar om smärta och om hur vi hanterar den på olika sätt och i olika sammanhang, borde läsas av alla som arbetar inom eller utbildas för något vårdyrke. Egentligen borde den läsas av alla. För vem berörs inte av smärta, självupplevd eller bevittnad hos andra som lider?"
- Professor Carl Molin/Tandläkartidningen.

"Smärtans ansikten kan vara till nytta i det praktiska arbetet ute på vårdcentralerna. Den borde också kunna ingå i grundutbildningen på vårdgymnasierna."
- Läkartidningen

Övrig information

Dr Lars Söderling är, specialist inom infektionssjukdomar och företagshälsovård, rehabkonsult, alkoholläkare och försäkringsläkare. På senare år har han främst intresserat sig för rehabilitering i helhetsperspektiv av människor med beroendesjukdomar och dysfunktionella syndrom, exempelvis kroniska smärtproblem. Dr Söderling har studerat kemiskt beroende i USA och verkat som medicinsk konsult vid flera behandlingshem i Sverige. Tillsammans med hustrun Helena Söderling, leg psykoterapeut, driver han ett konsultföretag, Familjekonsult Söderling, med utredning, behandling och utbildning inom områdena rehabilitering och familjeterapi. Lars Söderling har även givit ut böckerna Alkoholismens Alfabet, Styrketårar och Varulvsvalsen: en bok om medberoende.