Bilden av Sverige : en personlig resa (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2019-08-30
Förlag
Palm Publishing
Dimensioner
178 x 110 x 17 mm
Vikt
190 g
SAB
Bs-c,Gcz Janouch, Katerina
ISBN
9789151921297
Bilden av Sverige : en personlig resa (pocket)

Bilden av Sverige : en personlig resa

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2019-08-30
55
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Drev som ödelägger och förstör. Intriger, skvaller och vänner som sviker. Smutskastning och rena lögner i ett allt hätskare debattklimat. Sammandrabbningar med nätaktivister och våldsamma strider i sociala medier. Aktörer som hungrar efter makt och skrupelfria karriärister som är beredda att sälja ut sin heder för att plocka en politisk poäng. En fantasieggande thriller från filmskaparna i Hollywood? Inte alls. Bara konsekvenserna av en till synes harmlös tjeckisk tv-intervju, där författaren Katerina Janouch den 9 januari 2017 gav sin bild av Sverige. Det som följde saknar motstycke i svensk mediehistoria.Debatten som uppstod ruckade Åsiktskorridoren och fick självaste statsministern Stefan Löfven att ta avstånd. Det här är berättelsen om vad som hände sen under året som följde.

"Jag hade begått kardinalsynden att måla upp en mörk bild av den humanitära stormakten och för det fick jag betala ett högt pris. Många undrar om det är värt det? På det blir svaret ett tveklöst ja. Blotta tanken på att leva i lögn ger mig panik. Jag förstår inte hur man står ut med att hålla tyst när man ser att samhället håller på att gå sönder. Jag försöker förändra genom att säga ifrån och påtala de problem jag ser. Att ljuga gör bara allting värre. Det är våra politiker och det trasiga Sverige ett levande bevis på."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bilden av Sverige : en personlig resa
 2. +
 3. Bilden av verkligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bilden av verkligheten av Katerina Janouch (häftad).

Köp båda 2 för 324 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bilden av Sverige : en personlig resa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Info från annat håll
  Maria, 1 oktober 2020

  Boken var tungläst, men innehållet är viktigt. Vi behöver få information från flera håll än det som pressen dukar upp åt oss.

 2. Typsnitt i boken - 6 punkter??
  Hans Lennart Widell, 16 januari 2020

  Jag misstänker att boken är bra men texten är avsevärt mindre än en normal pocketbok (som redan den är liten för mig) så jag har helt enkelt inte orkat börja i den än. Behöver läsa med förstoringsglass eller extra läsglasögon ovanpå mina progressiva.

 3. Bäst

  Älskar att hon vågar berätta om vilket skitland Sverige blivit, speciellt med tanke på det höga priset alla får betala som gör det.
  Tack Katerina för ditt mod.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Katerina Janouch