Ryska ubåtsoperationer mot Sverige och i Norden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2023-03-29
Förlag
Nils-Ove Jansson
Dimensioner
210 x 145 x 19 mm
Vikt
515 g
ISBN
9789152758168

Ryska ubåtsoperationer mot Sverige och i Norden

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-03-29
236
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I boken Ryska ubåtsoperationer mot Sverige och i Norden presenteras bevis för hur den ryska militära underrättelsetjänsten GRU förberedde att spränga Gävle hamn med en kärnvapenmina. En rysk undervattensfarkost med spetsnazdykare upptäcktes vid djupmätning av hamnen efter muddring. I boken beskrivs också den första kända ubåtskränkningen efter Kalla Kriget i Göteborg 2011. Även andra intressanta undervattensintrång i Sverige och i Norden redovisas. De enda vapeninsatserna som gjorts ägde rum på finskt vatten utanför Helsingfors 2015.

Från år 2011 startade förberedelser för kärnvapeninsatser mot hamnar och flygfält i Sverige. Förberedelser bedöms även ha bedrivits mot övriga nordiska länder.
Under den ryske generalstabschefens Gerasimov ledning har den sovjetiska Operationsplanen RYAN - Överraskande kärnvapenanfall från Kalla Kriget moderniserats till RYAN 2.0. De förändrade operativa och strategiska förhållandena i norra Europa i kombination med den militärtekniska utvecklingen är motiven bakom förändringen.
Syftet med min bok är att offentliggöra ryska ubåtsintrång under Putins regim och jämföra med de sovjetiska ubåtsoperationerna under Kalla Krigets senare del. Det ger också en god uppfattning om morgondagens hot.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ryska ubåtsoperationer mot Sverige och i Norden
 2. +
 3. Kalla Kriget i luften

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kalla Kriget i luften av Ulf Hugo (inbunden).

Köp båda 2 för 563 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ryska ubåtsoperationer mot Sverige och i Norden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig kunskap för svenska folket.
  SINBAD SJÖFARAREN, 13 juli 2023

  Författaren har en unik kombination av kunskap, kompetens och erfarenhet som ger boken en särskild tyngd.

  Högaktuell information som ger läsaren viktiga insikter om vårt säkerhetspolitiska predikament.

 2. En välbehövlig påminnelse.
  Johan Edqvist, 29 april 2023

  En läsvärd redogörelse för vad som pågått och pågår i våra farvatten - av en författare med dokumenterat stora insikter i ämnet. Boken lider lite av samma svaghet som hans förra alster, nämligen bristen på konkreta källhänvisningar. Det gör att skribentens argument, av diverse meningsmotståndare, kan viftas bort såsom varande spekulationer - vilket i viss mån skedde med "Omöjlig ubåt". Oaktat det - bör läsas av alla med minsta marina intresse.

Visa alla 2 recensioner