Gamla spisar är heta! : svensk matlagning på AGA- och vedspis genom tiderna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2009-12-17
Upplaga
1
Förlag
Christine K Produktion
Dimensioner
275 x 215 x 23 mm
Vikt
980 g
ISBN
9789163356148
Gamla spisar är heta! : svensk matlagning på AGA- och vedspis genom tiderna (inbunden)

Gamla spisar är heta! : svensk matlagning på AGA- och vedspis genom tiderna

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2009-12-17
317
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Gamla spisar är heta" är det första nutida bok som på riktigt belyser hur svenskarna genom tiderna har använd sin AGA-spis eller vedspis. Listan över tekniska uppfinningar under de senaste 150 åren är lång, men inte många av dem har överlevt och är fortfarande i användning. Till dem hör vedspisen och den berömda AGA-spisen, två uppfinningar som revolutionerade matlagningen och uppvärmningen i otaliga hem.
Våga ta kommandot över gamla AGA- och vedspisar och lär dig konsten att servera de läckraste svenska recept från senaste hundra år. Boken bjuder på en mängd information, som älskare av vedspisar och AGA-spisar kommer att uppskatta. Här finns AGA-spisarnas och vedspisarnas historia, men också berättelser om människor som använt dem och som använder dem idag; t.ex. Selma Lagerlöf, Anders Zorn, Carl Larsson, Leif Mannerström och Lena Linderholm. Här finns praktisk information om hur man använder och underhåller sin spis samt många goda historiska och nya recept för matlagning på AGA-spis och vedspis. Boken kommer att pryda sin plats på alla "coffee-tables" med sina många vackra bilder. Den här boken innehåller allt du behöver för att lyckas med matlagning på en gammal spis: fakta, tips, råd, inspiration, motivation och lättlagade och välsmakande recept.Christine Koele tände på detta sätt att värma upp, laga mat och baka och började söka information om skötsel av spisarna och recept för den speciella matlagningen. Upptäckterna blev många: att den förment engelska AGA-spisen uppfanns av en svensk Nobelpristagare, att dessa spisar även används på fartyg och restaurang, att det fanns mängder av intresserade användare av de båda spistyperna i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gamla spisar är heta! : svensk matlagning på AGA- och vedspis genom tiderna
 2. +
 3. Ett hem : Carl och Karin Larssons värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett hem : Carl och Karin Larssons värld av Elsa Billgren, Ulrika Ewerman (kartonnage).

Köp båda 2 för 576 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gamla spisar är heta! : svensk matlagning på AGA- och vedspis genom tiderna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte så praktisk

  Boken beskrev hur celebriteter gillade och använde sin spis. Jag hade uppskattat mer praktisk användbar information. Jag köpte boken då jag ville uppdatera vad jag visste om hur man lagar mat på en vedspis. Om kort flyttar jag till ett hus med vedspis och bakugn.

 2. Mat & dryck
  Tove54, 25 januari 2012

  Mycket läsvärd bok med fina bilder. Intressanta berättelser om hur bl.a. Selma Lagerlöf, Carl Larsson, Anders Zorn, Leif Mannerström, Restaurang Riche, Tistad Slott och Lena Linderholm använde och använder sin spis, hur de levde och deras favorit mat. Men också om vanliga användare i Sverige; en gammal skola; förening av gamla kvinnor av en kyrka församling; fyrfartyg på Vasamuseet, på Skansen; etc. Dessutom bra information om historien av vedspisen och AGA-spisen och hur man sköter och renov... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner