Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Esther Edh och Fabia Moretti (del 2)
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2021-02-08
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
179 x 109 x 23 mm
Vikt
214 g
SAB
Hc
ISBN
9789164207296
De rättslösa (pocket)

De rättslösa

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2021-02-08
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
När några unga utländska säsongsarbetare försvinner på den italienska landsbygden startas en internationell utredningsgrupp med Ester Edh och Fabia Moretti i spetsen. Spåren leder till en enslig gård ägd av en välkänd maffialedare och den karismatiske polisen Corrado Sanna fattar det kontroversiella beslutet att skicka dit en undercoveragent.

Bakom en mur av tystnad uppdagas sakta en verksamhet präglad av grymhet och en farlig katt-och-råtta-lek börjar, med ett brottssyndikat som inte tycks ha något att förlora.

Samtidigt, på en ort inte långt därifrån, bor en mamma som varje natt skickar ut sin lille pojke på ett uppdrag som kommer att få ödesdigra konsekvenser.

I Stockholm dras Esther Edh in allt djupare i det laddade förhållandet med sin älskare. Men Johnny följer en ondskefull plan som snabbt utvecklar sig till ett hot, även för Esther.

De rättslösa är en berättelse om ett cyniskt spel där människor skoningslöst offras. Där en europeisk rättskipning ställs mot brottslingar som inte skyr några medel för att nå profit. Och om hur det är att stå helt utanför samhällets skydd och vara rättslös.

Romanen är den andra fristående delen i serien om Esther Edh och Fabia Moretti och deras kamp mot internationell brottslighet. Malin Thunberg Schunke är docent i straffrätt och har arbetat som åklagare. Hon är född i Skövde men bor i Hannover och på Sardinien med sin familj. Det här är hennes andra roman. Den första, Ett högre syfte belönades med Svenska deckarakademins debutantpris.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De rättslösa
  2. +
  3. Ett högre syfte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett högre syfte av Malin Thunberg Schunke (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De rättslösa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande och värdig uppföljare
    David Danielsson, 17 augusti 2022

    "Romanen är den andra fristående delen i serien om Esther Edh och Fabia Moretti och deras kamp mot internationell brottslighet." Så står det på baksidan av boken. Det stämmer att boken kan läsas som fristående, men det finns trådar i handlingen som spänner över båda böckerna på fler än ett sätt. Vissa av dessa förverkligar saker som man kunde ha önskat mer av i den första boken - t. ex. så upplevde jag att Esther och Fabia i "Ett högre syfte" var litet för mycket av namngivna karaktärer bland... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Malin Thunberg Schunke