Det tänkande hjärtat : boken om Alva Myrdal (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2007-09-01
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Åkesson, Carl (form)
Dimensioner
197 x 130 x 27 mm
Vikt
320 g
SAB
Lz Myrdal, Alva
ISBN
9789170372971
Det tänkande hjärtat : boken om Alva Myrdal (storpocket)

Det tänkande hjärtat : boken om Alva Myrdal

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2007-09-01
90
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Läs ett provkapitel här>>

Det tänkande hjärtat är den stora biografin om 1900-talets viktigaste svenska kvinnliga politiker, Alva Myrdal. Det är också berättelsen om den moderna sociala tanken, folkhemmets födelse och efterkrigstiden.
Bilderna av Alva Myrdal är många och motsägelsefulla. Var hon den iskalla socialingenjören som förespråkade arvshygien och tvångssterilisering? Var hon den inkännande socialpedagogen som satte barnet i centrum och gjorde folkhemmet mer humant? Var hon modern som lämnade sina barn för sin egen karriär eller feministen som banade vägen för kvinnor att kombinera familj och arbete? Var hon en ny, självständig kvinna eller den dominante Gunnar Myrdals underordnade hustru?
I Det tänkande hjärtat tecknas en detaljerad och inträngande bild av denna motsägelsefulla kvinna. Det är en berättelse byggd på fakta men full av känsla. I botten ligger den brevskatt som makarna Myrdal donerade till forskningen. Genom dessa tusentals brev skildrar Yvonne Hirdman, Sveriges främsta genusforskare, hennes liv som också blir en skildring av parets genusdrama. Det är en berättelse om kärlek och äregirighet, underordning och trots, och med inträngande analyser av både Alva och Gunnar Myrdals främsta verk.
En biografi över ett liv, berättad som en kärleksroman.

Den är lysande. Ett storverk. Läs och rys!
Ulrika Knutson, Kulturnytt
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det tänkande hjärtat : boken om Alva Myrdal
  2. +
  3. Jag har torkat nog många golv : en biografi om Maja Ekelöf

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag har torkat nog många golv : en biografi om ... av Nina Van Den Brink (inbunden).

Köp båda 2 för 189 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det tänkande hjärtat : boken om Alva Myrdal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. I längden blir det tjatigt eftersom Alvas och Gunnars...
    brittmarie engdahl, 7 augusti 2013

    I längden blir det tjatigt eftersom Alvas och Gunnars olika behov upprepas oändligt. Som hämtat ur brevskörden förstås, men bättre om det hade skurits lite hårdare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Yvonne Hirdman