Konsten att döda : så skriver du en kriminalroman (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Skrivandets hantverk
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2011-03-18
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form) / Gustafsson, Lena (form)
Dimensioner
215 x 133 x 13 mm
Vikt
320 g
SAB
F.06
ISBN
9789170375385

Konsten att döda : så skriver du en kriminalroman

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-03-18
228
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hela världen pratar om det svenska deckarundret. I pockethyllor och på topplistor slåss kriminalromanerna om utrymmet. Men varifrån kommer alla dessa deckar drottningar och kungar? Hur går hantverket till och vad är egentligen en bra deckare? Vad är ett villospår och hur lägger du ut det? Och vad ska du tänka på för att göra karaktärerna levande och för att få till en bra och spännande intrig? På ett enkelt och lustfyllt sätt delar författaren Sören Bondeson med sig av sina lärdomar från sitt arbete i litterär gestaltning. De senaste femton åren har han inriktat sig på hur man skriver kriminalromaner. Under denna tid har han handlett flera som blivit mycket framgångsrika, exempelvis Jens Lapidus, Åsa Larsson och Tove Klackenberg. Dessa medverkar också i boken och delar frikostigt med sig av sina råd och tankar kring skrivandet. Konsten att döda innehåller allt du som med författarambitioner bör veta för att skriva en gedigen kriminalroman.

"Jag läser den med stigande beundran över att någon orkar skriva så ambitiöst om just deckare, där det är så himla mycket att hålla rätt på. "
Lotta Olsson, DN

"Boken är handfast, fylld med hantverkskunskap, inget fluff, bara djupt och genomlevt engagemang som får till och med dramaturgikurvorna att verka lockande."
Malin Lindroth, Göteborgs-Posten

"Bondesons bok är definitivt en av de bästa böckerna avseende att skriva. Den får full pott, dvs 5 pennor av fem möjliga."
Milord Inspiration, Bok-och skrivblogg

"Denna handbok i att skriva kriminalroman innehåller många bra tips, exempel, textanalyser och checklistor. Rekommenderas starkt till alla som skriver, inte bara kriminalromaner utan all typ av intrigbaserad skönlitteratur!"
Anna Granberg, Goodreads

"Detta är en av de bättre skrivarböckerna jag har läst. (...) Och nej, man behöver inte vara intresserad av just deckargenren för att ha glädje av tipsen."
Åsa Öhnell, Skriv- och författarblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten att döda : så skriver du en kriminalroman
 2. +
 3. Svenska idiom : 5000 vardagsuttryck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska idiom : 5000 vardagsuttryck av Hans Luthman (inbunden).

Köp båda 2 för 583 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Konsten att döda : så skriver du en kriminalroman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket inspirerande intro i konsten att skriva
  Kattvän (Arlöv), 29 mars 2019

  Författaren var min första lärare på Skrivarakademin för många, många år sedan. Där lärde han oss i klassen allt om perspektiv, berättarteknik och hur man får sin historia att bli fängslande. Inte minst lyckades han på ett fint sätt plocka fram unika egenskaper hos eleverna, inte minst mig, som de kanske inte ens visste att de hade.

  Boken är en mycket bra sammanfattning av det vi avhandlade under tre terminer på kursen. Du som vill utveckla ditt skrivande och nå ut med just din histo... Läs hela recensionen

 2. Omistlig skrivhjälp!
  -, 18 juni 2015

  Omistlig skrivhjälp med konkreta exempel på språkstilar och manusbygge. Bättre investering än de flesta skrivarkurser, vilka det gått inflation i, på marknaden.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sören Bondeson