Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2014-09-25
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Sjöberg, Lotta (form) / Jacobsson, Mikael (form)
Dimensioner
250 x 179 x 20 mm
Vikt
725 g
SAB
Hc.17
ISBN
9789170378089
Orka torka : motståndsinspiration från facebookgruppen Family Living - the true story (inbunden)

Orka torka : motståndsinspiration från facebookgruppen Family Living - the true story

(48 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-09-25
171
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I din hand håller du det bästa heminredningsreportage du sett. Det roligaste och mänskligaste. Du kommer inte att behöva läsa
några andra efter detta. Det innehåller all inspiration du behöver.
Genom att våga visa upp verklighetens vardagsstökiga boende har
medlemmarna i Facebookgruppen Family living the true story
gemensamt skapat en slående motbild till idealet om det perfekta hemmet, som sköljer över oss i tidningar, TV-program, bloggar och mäklarannonser. Hur vi än bor har vi alla ETT gemensamt med bokens fotografer: vi drabbas av stök (ibland eller alltid). Om detta handlar Orka torka. Om att med mod och humor öva sig på att visa upp sitt hem bakom fasaderna.
Orka torka är en protest mot normen, en kärleksförklaring till ickeperfektionen och samtidigt ett unikt tidsdokument från tidigt 2000-tal. Dess bilder har också visat sig fungera som en gratis KBT-terapi i en tid då vi, trots den största tidsbristen någonsin, förväntas ägna våra liv åt att konsumera oss till fulländning och lycka.
Lotta Sjöberg bor i Stockholm, är utbildad på Konstfack och arbetar som serietecknare och illustratör. Hon har anlitats av bland annat Svenska Dagbladet, Vi föräldrar och flera av Sveriges fackföreningar. Sedan 2009 driver hon den populära Facebookgruppen Family living the true story. Hon debuterade 2005 med serieboken Bebisbekännelser guide för nybörjarföräldrar. 2011 utkom hennes andra bok Family living den ostädade sanningen. Hennes senaste bok Det kan alltid bli värre utkom våren 2014.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Orka torka : motståndsinspiration från facebookgruppen Family Living - the true story
 2. +
 3. Virka med struktur : maskor, tekniker och mönster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Virka med struktur : maskor, tekniker och mönster av Lee Sartori (inbunden).

Köp båda 2 för 240 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Orka torka : motståndsinspiration från facebookgruppen Family Living - the true story. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Suverän!
  AKR, 3 september 2018

  Verkligen en uppmuntrande bok i denna tid av inrednings hets och jakt på perfektion. Tioåriga sonen tyckte med att den var jättebra!

 2. Skrattfest!
  christina , 19 april 2017

  Hur rolig som helst! Köpte genast flera att ge bort till väninnor för att förgylla deras, gråa?, vardag.skynda- fynda! Den är slut på flera ställen!

 3. Skratterapi
  Tess, 24 januari 2017

  Vem hade anat att vardagskaos kunde vara så roligt? Men jag skrattar så jag kiknar. Mest åt de underbart roliga bildtexterna. Visst förfasas man emellanåt av vissa bilder. Men så tänker man till, och inser att kaoset faktiskt är helt ofarligt. Och istället vänds tanken inåt - varför förfasas jag? En viktig tankeställare, med terapeutiskt förlösande effekt för alla som inte riktigt kan, orkar eller alls vill leva upp till dagens ideal om det perfekt stylade hemmet med lugna och städade barn och fantastisk mat tillagad från grunden, varje dag.

 4. Tokrolig
  Siri Johansson, 1 maj 2016

  Underbar bok som också blev uppskattad present - man får veta att de flesta har det ungefär likadant hemma. Bara slappna av och njut!

 5. Oavbrutet skrattande!!
  Catwoman, 10 juni 2015

  Tog inte mer än tre kvart sådär att ta sig igenom den här boken men jag skrattade HELA tiden...:-)
  Bör köpas.

 6. det otroliga vardagen
  Kerstin Diedrich Gidenstam, 8 december 2014

  Lotta Sjöberg är rolig, träffsäker och förmodligen arbetsnarkoman. Tänker bara: orka sy så in i bomben- men det blev ju himla snyggt och annorlunda. Hon annekterar världen genom att brodera in tidens historia. Eftersom själva broderiet också gör revolt, det vägrar solidariskt vara städat i all övrig kaos, signalerar det nytänkande. Allt beskriver en verklighet vi behöver bli befriade ifrån. Det behövs en ny världsordning vi måste orka torka! En bra tankeställare.

 7. Härligt befriande bok
  Ida , 5 december 2014

  Läs den och må bra, bra att bläddra i och förundras, jämföra och lugna! Rekommenderar varmt till alla stressade småbarnsföräldrar och alla andra som ibland har dammigt
  I hörnen.

 8. Massor av ingenkänning!
  Magdalena , 3 december 2014

  Man blir så glad och peppad och lite förskräckt i bland. Vilka fantastiska bilder. Vilket mod att våga dela med sig! Är själv med i gruppen sedan flera år tillbaka. Vår hund figurerar i boken. :) Family living har i alla fall fått mig att se annorlunda på stöket. Istället för att få dåligt samvete för att en inte hinner/orkar/kan röja upp så kommer istället en klatschig bildtext upp i huvudet och en kan skratta åt eländet och göra något nyttigare med sitt liv. Läs och bli förlöst!

 9. En Bra Julpresent !
  Pensionär, 27 november 2014

  En fotogrupp,som har hjälpt författaren till att skapa denna bok till allmän beskådan Boken ger sina läsare tröst över, att de inte är ensamma om stöket. Stökigt är inte samma som smutsigt. Äntligen en bok ,som tar upp en av vårtids skamkänslor!.

 10. rolig och nödvändig
  Jaboxa, 18 november 2014

  rolig och nödvändigt inlägg i "vitt och fräsht-riva ut fungerande kök" debatten. Bra tröst när man inte räcker till att se att andra inte heller alltid räcker till.

 11. Årets julklapp!
  Kicki, 17 november 2014

  Boken som inte går att streckläsa!
  Jag skrattar så att jag nästan kvävs varje gång jag försöker.
  Även om man inte har det jättestökigt hemma så är det en hög igenkänningsfaktor och man får lite distans till sin egen röra.
  Bildtexterna är vardagshumor på hög nivå!
  Älskart!!

 12. Se vardagen med humor!
  Hennapenna, 29 oktober 2014

  En fantastiskt underhållande bok med bilder av vardagsstökiga hem. Det är så skönt att känna att man inte är ensam om att ha ren tvätt liggandes i högar lite här och var, eller ett belamrat köksbord, eller oputsade fönster... Och att kunna se det med humor istället för ångest och skämskudde... DET är avkopplande för många stressade själar. En må-bra-bok helt enkelt. Årets julklapp!

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Lotta Sjöberg