Tradingguiden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
420
Utgivningsdatum
2002-02-01
Upplaga
2
Förlag
T Fischer
Dimensioner
235 x 165 x 32 mm
Vikt
860 g
SAB
Qaeca
ISBN
9789170549526
Tradingguiden (inbunden)

Tradingguiden

Allt du behöver veta om finansmarknaden

(21 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2002-02-01
299
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Tradingguiden är en handbok för investeraren, spekulanten och tradern. Den innehåller allt du behöver veta om finansmarknaden. Boken är heltäckande, lättläst och underhållande.
Den ger dig kunskap om aktier, obligationer och optioner. I denna nya upplaga går författaren mer fördjupat igenom fundamental och teknisk analys, tradingpsykologi och placeringsstrategier. Du lär dig att läsa bokslut och ekonomiska nyckeltal. Du får en förståelse för hur konjunktur, finans- och penningpolitik påverkar börsen. Du får veta mer om historiska spekulationsbubblor, allt från holländska tulpanlökar till IT-bubblan. Boken redogör för teorin om den effektiva marknaden - och mycket, mycket mer!

Tradingguiden fungerar även utmärkt som referensverk eller uppslagsbok att ha i bokhyllan. Den har en mycket utförlig ordlista med förklaringar.

"Tradingguiden är en oumbärlig bok för dig som vill begripa finansmarknaden. Den är pedagogisk, rolig, välskriven och ger nyttiga perspektiv. Jonas Bernhardsson visar med en rad underhållande exempel att på börsen går historien alltid igen, pinsamt nog."
- Veckans Affärer

Jonas Bernhardsson är civilekonom och arbetar som konsult och utbildare i affärsekonomi. Han har bred praktisk och pedagogisk erfarenhet och är en mycket populär och uppskattad föreläsare, såväl i Sverige som internationellt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tradingguiden
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 499 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Tradingguiden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Heltäckande
  Jonatan Dereke, 7 januari 2020

  Täcker in alla aspekter av aktiehandel i Sverige, men placerar mycket fokus på detaljer som gemene man inte är så intresserad av. Tråkigt skriven och nu till åren. Ingen rekommendation til en nybörjare som vill lära sig om aktiemarknaden.

 2. Allmänbildande tradingbok
  Sara, 30 december 2015

  Rolig läsning om ett svårt ämne, lättläst även om man inte sträckläser den, då den har sina djupare delar. Gav bra bakgrund om ekonomiska krascher och lite historik.

 3. En aktiebok utöver det vanliga!
  BTRA, 7 maj 2015

  Jonas aktiehandbok är ett utomordentligt stycke handbok för amatören men även för den mera avancerade aktievane investeraren. Boken är skriven med stor kunskap och kryddad med intressanta citat.

 4. Bra grundläggande bok!
  Johan E, 16 mars 2015

  har inte läst klart hela ännu men om du funderar på att börja handla värdepapper och vill bygga en grund kan denna boken starkt rekommenderas!

 5. Lättläst och underhållandmen behöver redigeras
  johitha, 27 februari 2010

  Tradingguiden berättar på ett lättläst och ganska underhållande vis om handel med värdepapper. Jag tycker att boken, genom den flora av olika strategier som beskrivs, visar att det i slutan inte finns ett enkelt recept för att vinna, vilket nog är viktigt för den som läser boken i syfte att tjäna pengar på handel med värdepapper. Presentationen är helt enkelt objektiv, och det är faktiskt ganska roligt att läsa om tulpanlökar i Holland.

  Men jag tycker också att den behöver redigera... Läs hela recensionen

 6. Strålande!
  Forre, 31 januari 2006

  Helt underbar bok för den som vill lära sig om hur finansmarknaden fungerar. Innehåller väldigt många exempel som gör det lättare att förstå. Historik, kända personer - allt finns med!

  Jag lånade den först på biblioteket, men kände sedan att jag ville ha den i min bokhylla och gå tillbaka och läsa om vissa avsnitt!
  Tack Jonas!

 7. Bra översikt
  Roland Buresund, 29 juni 2003

  En riktigt bra och mycket lättläst bok om de finansiella marknaderna (inkl. historik).

  Vad som gör den värd att läsa är att den kombinerar ett lättförståeligt språkbruk med tillräckligt med detaljer för att läsaren skall förstå vad det hela rör sig om.

  I korthet, en bra introduktion till ämnet.

  Roland Buresund, MBA, http://user.tninet.se/~xty652n/

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Jonas Bernhardsson