Hilda och den svarta hunden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hilda (del 4)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2017-06-05
Upplaga
1
Förlag
Epix
Översättare
Horst Schröder
Originaltitel
Hilda and the Black Hound
Illustratör/Fotograf
Luke Pearson
Dimensioner
310 x 222 x 12 mm
Vikt
541 g
SAB
Hcf
ISBN
9789170895555
Hilda och den svarta hunden (inbunden)

Hilda och den svarta hunden

Inbunden,  Svenska, 2017-06-05
235
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Färgserie
En jättestor svart hund skrämmer livet ur folk i staden Trollberg. Ingen vet var den kommer ifrån eller vad den är ute efter. På gatorna sitter det hemlösa husnissar och fryser. Hilda som är nybliven scout vill göra en god gärning och hjälpa dem, men mamma säger nej. Men Hilda vore inte Hilda, om hon inte gjorde det ändå. Även om det innebär att hon inte får tid att ta sina scoutmärken.

Men plötsligt står Hilda öga mot öga med jättehunden...

Luke Pearson (född 1987) är en brittisk serieskapare och grafiker som på väldigt kort tid har blivit en storstjärna i den internationella serievärlden. Hans charmiga vardagsfantasyserie om den blåhåriga tjejen Hildas äventyr bland tomtar, alver, nissar och andra märkliga varelser i och omkring staden Trollberg har hyllats av bland andra New York Times och School Library Journal för sin vänliga ton, sin lågmälda nordiskt och japanskt inspirerade sagovärld och sin briljanta färgläggning.

Hilda är egentligen ingen "riktig" fantasyserie, utan snarare en rolig vardagsserie som utspelar sig i en värld där människor, tomtar, nissar, troll och andra varelser alla är lika fantastiska för varandra, och därmed också lika normala och vardagliga för varandra. Ovanligt för en fantasyserie är även att det inte finns en pappafigur i Hildas liv, utan att det är relationen mellan mor och dotter som är seriens klangbotten.

År 2013 nominerades Hilda till USA:s främsta seriepris, Eisnerpriset, och år 2014 belönades serien med det tyska Max och Moritz-priset för bästa barnserie. Luke Pearson arbetar också med illustrationer och andra projekt åt olika bokförlag, tidningar och TV-studior. För närvarande jobbar han med att förvandla Hilda till en animerad serie som ska släppas 2018 på Netflix.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hilda och den svarta hunden
  2. +
  3. Hilda och Bergakungen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hilda och Bergakungen av Luke Pearson (inbunden).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Luke Pearson