Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2006-10-01
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 22 mm
Vikt
354 g
SAB
Cmdd.08
ISBN
9789173430425
bin Ladin i våra hjärtan : globaliseringen och framväxten av politisk islam (häftad)

bin Ladin i våra hjärtan : globaliseringen och framväxten av politisk islam

(1 röst)
Häftad Svenska, 2006-10-01
115
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Bin Laden i våra hjärtan

Osama bin Laden har blivit symbolen för vad som uppfattas som ett muslimskt hot mot västerlandet. Politisk islam är måltavla för USA:s krig mot terrorism och har utmålats som vår tids största fara. Men det är få som vet vad politisk islam egentligen är och vad det står för.

I frånvaron av social välfärd och mänskliga rättigheter tänder tanken på en islamisk samhällsordning hoppet för miljoner muslimer om att en annan värld är möjlig. De diskuterar vad som menas med en islamisk samhällsordning. Vad det innebär att den islamiska lagen ska vara landets konstitution. Hur en islamisk samhällsekonomi ska fungera. Men det finns ingen enighet om svaren på sådana problem?

Vi får möta underjordiska väpnade celler, företrädare för islamistiska fackföreningar och den ickevåldsinriktade fredsrörelsen. Gardell diskuterar skillnaderna mellan politisk islam i opposition och som ideologi för makthavarna i den muslimska världen. Han behandlar de politiska systemen i Saudiarabien, Libyen och Iran muslimska länder med helt olika samhällssystem och ideologi.

Bin Laden i våra hjärtan är en initierad berättelse om islamska politiska rörelser och hur de har växt fram. Den avslutas med ett kapitel om blågul islam, islamofobi, hedersmord och svenska myndigheters agerande i kriget mot terrorismen.

Mattias Gardell är religionshistoriker vid Stockholms universitet. För närvarande är han bosatt i Kairo. Han besöker bokmässan i Göteborg i höst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. bin Ladin i våra hjärtan : globaliseringen och framväxten av politisk islam
  2. +
  3. Islam och västerlandet : möten, myter och motsättningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Islam och västerlandet : möten, myter och motsä... av Christer Hedin (Övrigt).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mattias Gardell

Övrig information

Osama bin Laden har blivit symbolen för vad som uppfattas som ett muslimskt hot mot västerlandet. Politisk islam är måltavla för USA:s krig mot terrorism och har utmålats som vår tids största fara. Men det är få som vet vad politisk islam egentligen är och vad det står för.

I frånvaron av social välfärd och mänskliga rättigheter tänder tanken på en islamisk samhällsordning hoppet för miljoner muslimer om att en annan värld är möjlig. De diskuterar vad som menas med en islamisk samhällsordning. Vad det innebär att den islamiska lagen ska vara landets konstitution. Hur en islamisk samhällsekonomi ska fungera.

Men det finns ingen enighet om svaren på sådana problem? Vi får möta underjordiska väpnade celler, företrädare för islamistiska fackföreningar och den ickevåldsinriktade fredsrörelsen. Gardell diskuterar skillnaderna mellan politisk islam i opposition och som ideologi för makthavarna i den muslimska världen. Han behandlar de politiska systemen i Saudiarabien, Libyen och Iran muslimska länder med helt olika samhällssystem och ideologi.