Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2010-08-08
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Waldersten, Petra (form) / Grimsgård, Jenny (foto)
Dimensioner
230 x 200 x 15 mm
Vikt
660 g
SAB
Qcabb
ISBN
9789174241013

LCHF-husmanskost : den goda vägen till hälsa och viktminskning

(93 röster)  |   Läs 25 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2010-08-08

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

LCHF är kunskapen för dig som vill må ditt allra bästa men också perfekt för dig som kämpar med övervikt. Genom att begränsa vårt kolhydratintag och i stället öka fettintaget håller vi oss mätta längre, samtidigt som kroppens fettförbränning ökar. Dessutom tillkommer en rad andra hälsomässiga vinster - det livsviktiga insulinsystemet skonas, blodsockerkurvan stabiliseras och energin ökar.

I LCHF-husmanskost presenterar kostrådgivare Anna Hallén massor av härliga, lättlagade och mättande recept. Författaren har själv lagt om sitt liv med hjälp av LCHF och delar frikostigt med sig av både recept och personliga erfarenheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 25 recensioner av LCHF-husmanskost : den goda vägen till hälsa och viktminskning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas
  Ann-Louise Elizabeth Vigortsson (Jönköping), 11 april 2015

  Har precis börjat testa recepten. Stort plus för relativt enkla och goda recept :) Rekommenderas helt klart! Recepten bör även fungera till yngre familjemedlemmar utan större bekymmer.

 2. Många bra och goda recept
  Hans, 25 november 2014

  Köpte denna under mitt år som LCHFare. Här finns ånga bra recept som är bra, goda och enkla att tillaga. Vill dock minnas pannkakorna som en stooooor besvikelse.

 3. En bra bas-bok för LCHF:are
  Eli, 28 mars 2014

  Här finns det mesta för "vanlig" LCHF. kanske inte för den som behöver strikt LCHF - men för de flesta är boken ett verkligt stöd för ett lättare och friskare liv.

 4. Gillar tankarna om vikt och bantning och hur det...

  Gillar tankarna om vikt och bantning och hur det påverkar att banta i längden. Har förvånats av att det ingår morötter och andra ingredienser som inte är riktigt godkända LCHF. Frukostförslagen är få. Jag som har svårt med det hade önskat flera förslag. Jag har lagat en tomatsoppa med köttbullar och det var ett i mitt tycke dåligt recept. Husk och massa grädde gjorde det för fett och slemmigt. Jag brukar göra köttbullar med kokosflingor det är mycket godare än husk. Annars verkar det vara bra recept.

 5. Har många kokböcker men numera är det bara LCHF som...
  Anita Santini, 14 januari 2014

  Har många kokböcker men numera är det bara LCHF som gäller. Denna bok var "inkörsporten". Bra med veckorecept, lättlagade rätter som dessutom är smakrika.

 6. Bra recept men skottpengar för att de inte har en...
  Mathias Rosén, 11 januari 2014

  Bra recept men skottpengar för att de inte har en innehållsförteckning för recepten. Har dock svårt för alla försök till "ersättningsmat", så som blomkålsris, blomkålspotatis, pannkakor, fröbröd etc.

  För mig handlar det om att äta riktig mat, och äter man inte potatis eller ris så gör man inte.

 7. Det var bra basic resept. Precis vad man behöver i en...
  Elin , 16 december 2013

  Det var bra basic resept. Precis vad man behöver i en första omställning. Det är också mat man känner igen, köttfärssås och spaghetti (men gjorde med zucchini istället) och liknande som gör att det inte känns som ett lika stort steg att ta. Boken lever på så sätt upp till sitt namn, LCHF-husmanskost för det är just vad det är. God mat blir det också!

 8. Är ingen "fan" av olika dieter men vill ge denna metod...
  Elisabeth, 2 december 2013

  Är ingen "fan" av olika dieter men vill ge denna metod en chans. Inledningen i boken förklarar och inspirerar. Recepten i boken är lätta att förstå och inget är svårlagat eller krånligt. Fullt användbara även om man inte strävar efter att tappa kilon utan bara vill äta god och vällagad mat med riktiga råvaror!

 9. En bok som beskriver vad som händer då kolhydrater...
  diabetiker, 11 november 2013

  En bok som beskriver vad som händer då kolhydrater omvandlas till socker o höjer blodsockret, o då som diabetiker med insulin. Bra recept lite mer läsning om vad som används i receptern värd att användas.

 10. Riktigt goda, varierande, men ändå lättlagade recept....
  Roy Casperson, 6 november 2013

  Riktigt goda, varierande, men ändå lättlagade recept. Passar alla, även om man inte bantar, så hela familjen äter mat från samma recept.

 11. Mycket bra recept som passar alla i familjen. Jag kan...

  Mycket bra recept som passar alla i familjen.
  Jag kan bara rekommendera denna bok helhjärtat.
  T.o.m. mina barn letar recept självmant i boken.
  Enkla och goda recept, utan krångel.
  Lätt 5 stjärnor

 12. Underbar bok! Enkla, snabba recept. Hon berättar...
  Thomas, 6 augusti 2013

  Underbar bok! Enkla, snabba recept.

  Hon berättar som om hon satt i samma rum. lätt, tydligt och mycket bra text. Min fru känner igen sig. Jag älskar maten.

  Vi har snart läst sönder boken och alla recept är provade. Har en massa favoriter. Det bästa är att det mesta är gott. Annars brukar vi bara vilja göra ett fåtal recept ur andra receptböcker.

 13. Underbar bok, fantastiska recept. Perfekt även då man...
  linda roslin, 30 juli 2013

  Underbar bok, fantastiska recept. Perfekt även då man har små barn, ingenting är speciellt krångligt och det mesta smakar fantastiskt gott... flititgt använd bok hemma hos oss, många av veckans recept kommer från den här!

 14. Bästa boken någonsin! Allt är gott, snabbt och lätt....
  Sofia-Malin, 18 juni 2013

  Bästa boken någonsin!
  Allt är gott, snabbt och lätt.
  Kunskapstexten precis vad jag behövde för att sluta med alla mina underflykter. Nu har jag tappat några kilon till.

 15. Enkelhet i vardagen!
  Cit, 19 september 2012

  Inspirerande recept som kan kombineras utifrån den egna fantasin tycke och smak. Vi planerar veckans måltider med denna fantastiska bok!

 16. Mat
  Amelia, 18 september 2012

  Bästa bock om man vill äta hälsosam mat.

 17. KANON!
  Lottentott, 10 augusti 2011

  Lättläst och begripligt för LCHF-nybörjare. Framförallt utan massa pekpinnande! Toppenrecept utan krångel, lättlagade och mycket goda. Några redigeringsmissar med stavning och i något av recepten retar även mig, men jag ger 5 stars i alla fall!
  Rekommenderas!

 18. Otroligt god vardagsmat!
  Marie-Louise, 16 juni 2011

  Jättegod mat som förgyller vardagen. Lätt, enkelt och mättande..

 19. Rekommenderas!
  Amandasn, 16 maj 2011

  Riktigt bra bok, fylld med tips och idéer. Skriven på ett personligt och talande sätt. Rekommenderar den varmt. Dock stör jag mig på ett fåtal stavfel (som förmodligen av misstag smitit in i stundens hetta). Överser man dessa så är det en riktigt bra bok!

 20. Perfekt för nybörjare
  Samira Jonsson, 4 april 2011

  Boken inleds med information om författaren och om vad LCHF innebär. Sedan kommer recepten: enkla, goda och oftast bara med ett par ingredienser. Jag har nyss börjat äta enligt LCHF och den här boken har gjort det så enkelt. Alla anvisningar om kryddning har gett perfekt kryddade rätter. Igår sa min sambo " Vi har aldrig ätit så här mycket gott". Det är på grund av den här boken!

 21. Jättebra
  -, 10 februari 2011

  Den bästa av de LCHF:s kokböcker som kommit ut på sistone. Samtidigt som en kokbok som kan användas av hela familjen. Recepten är goda och det går inte att göra fel. Köp den om du vill äta gott och gå ner i vikt.

 22. Jättebra!
  Maria, 8 februari 2011

  Den bästa av de tre LCHF-kokböcker jag läst hittills. Många användbara recept utan konstigheter. Hoppas att författaren kommer med en till snart. :)

 23. En riktigt bra kokbok
  @lindas_bokhylla, 7 februari 2011

  Jag kan varmt rekommendera denna kokbok, som jag tycker är ett måste i LCHF-köket. Den innehåller enkla och fräscha basrecept, där man oftast har de flesta ingredienserna hemma. Många recept ur den som blivit stående favoriter här hemma; laxburgarna, pannkakorna, tomatsoppa med köttbullar, chili con carne, krämig kyckling i ugn.

  Extra plus är veckomatsedlarna i slutet av boken så man slipper "tänka själv" vid planeringen...bara att plita ner på inköpslistan och ge sig iväg till affären.

 24. Bra recept!
  Pernilla, 16 november 2010

  Riktigt bra receptbok. Man behöver inte "förtesta" recepten och alla recepten är goda!

  Mycket naturliga recept och många husmansrecept som vi gillar här hemma. Toppenbok!

 25. Mycket bra grundkokbok för LCHF
  anna83, 28 oktober 2010

  Efter att ha följt Anna Halléns blogg sedan länge bestämde jag mig ganska direkt för att köpa hennes bok då jag tycker att hennes åsikter om LCHF är sunda och går lätt att implementera i svensk husmanskost. Hennes idé är att det inte finns någon perfekt LCHF för alla utan man måste utgå ifrån varje person när man tänker på hur mycket kolhydrater man ska äta, det finns alltså inget exakt program.

  Boken innehåller en inledning om LCHF (t.ex. vad man bör äta för att inte drabbas av bris... Läs hela recensionen

Visa alla 25 recensioner

Fler böcker av Anna Hallén